Documentarul „Chipuri. Victor Rebengiuc”, realizat de Laurenţiu Damian, a fost lansat luni, la Sala Union a Cinematecii Române, în prezenţa marelui artist şi a ministrului Culturii, Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul este produs de Studioul Videoart, regia şi scenariul fiind semnate de Laurenţiu Damian.

„Filmul este o fuziune între căldura confesiunii dintr-un interviu şi forţa imaginilor de arhivă, care exemplifică diversitatea rolurilor abordate de maestrul Victor Rebengiuc. Provocarea acestui film este ca spectatorul să perceapă fenomenul prin care faţa omului Victor Rebengiuc preia subtil, gradat caracteristicile personajelor sale. Filmul are această capacitate de a aduce într-un spaţiu emoţional Actorul şi câteva dintre Chipurile sale”, potrivit sinopsisului.

Filmul a mai fost proiectat, în premieră, la Iaşi, la Serile Filmului Românesc.

„Am împărtăşit emoţia publicului şi onoarea de a fi alături de maestrul Rebengiuc la această lansare. Întrucât mi-am asumat misiunea de a aduce filmul românesc mai aproape de public, alături de experţi şi instituţiile relevante, am început elaborarea unei strategii integrate pentru ca filmele din patrimoniul nostru să fie proiectate din nou pe ecranele din toată ţara”, a spus ministrul Culturii, Raluca Turcan. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.