Unii dintre cei mai buni detectivi criminalişti vor rezolva cazuri complicate în „Primele 48 de ore: Minute Critice”, poveştile eroice şi îngrozitoare ale oamenilor obişnuiţi care întâlnesc şi depăşesc răul pur în emisiunea „Am supravieţuit unui ucigaş în serie" şi serialul documentar „BTK: Confesiunile unui criminal în serie” sunt în martie la Crime+Investigation.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Primele 48 de ore | Sezonul 24, Partea a doua” va fi difuzat din 17 martie, de la ora 23.00. 

În medicină este numită „ora critică”. În anchetele penale, vorbim despre „primele 48 de ore”. Întrebaţi orice detectiv - absolut toţi vă vor spune că, dacă nu au o pistă, un suspect sau o arestare în 48 de ore de la producerea evenimentului, şansele lor de a rezolva cazul sunt reduse la jumătate.

Cu o grafică stilizată care seamănă mai degrabă cu o dramă TV decât cu un reality show, seria urmăreşte detectivii criminalişti în aceste ore critice, luptându-se cu timpul pentru a rezolva cazurile. Fiecare episod îi prezintă timp de o oră pe unii dintre cei mai buni detectivi criminalişti, pe măsură ce urmăresc cazuri complicate, în ritm alert, ce se intensifică din ce în ce mai mult odată cu trecerea celor 48 de ore critice.

„Am supravieţuit unui ucigaş în serie”, difuzat din 25 martie, vinerea, de la ora 23.00, documentează poveştile eroice şi îngrozitoare ale unora dintre supravieţuitorii ucigaşilor în serie. Spusă din punctul de vedere al supravieţuitorilor, seria evidenţiază puterea şi perseverenţa oamenilor obişnuiţi care întâlnesc şi depăşesc răul pur. Telespectatorii vor descoperi poveştile criminalilor printre care Andrew Urdiales, Richard Beasley („Ucigaşul de pe Craigslist”), Angel Resendiz („Asasinul de pe calea ferată”) şi David Parker Ray.

„BTK: Confesiunile unui criminal în serie”, difuzat din 15 martie, marţea, de la ora 23.00, examinează crimele oribile şi încearcă să pătrundă în mintea celebrului criminal în serie Dennis Rader, care în prezent ispăşeşte 10 condamnări consecutive pe viaţă în închisoarea El Dorado.

Dr. Katherine Ramsland, autoare şi profesor de psihologie medico-legală, a ţinut o corespondenţă cu Rader pe parcursul unui deceniu. Aceasta împărtăşeşte detalii intime despre trecutul lui Rader şi despre crimele sale îngrozitoare, oferind în acelaşi timp informaţii criminaliştilor şi forţele de ordine pentru a-şi îmbunătăţi procesul de depistare şi, eventual, pentru a-i descuraja pe infractorii extrem de violenţi.

Acest documentar scoate la lumină viaţa dublă dusă de Dennis Rader, atât ca cetăţean model, cât şi ca ucigaş fără inimă. Ramsland investighează evoluţia lui Rader dintr-un simplu băiat american într-un monstru american care a făcut ravagii în Wichita, Kansas, şi care a rămas necapturat timp de treizeci de ani.

Prin conversaţii telefonice exclusive cu însuşi Rader, noi dovezi prezentate în premieră, interviuri şi mărturii surprinzătoare, precum şi cu acces la desenele şi jurnalele codificate ale lui Rader, toate acestea însoţite de expertiza lui Katherine Ramsland, telespectatorii vor afla cine este omul din spatele acronimului BTK (“Bind, Torture, Kill” / „leagă, torturează, ucide”), vor afla adevărul din spatele titlurilor de prima pagină şi li se va dezvălui o parte din secretele pe care Rader încă le mai păstrează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.