Discovery România se alătură iniţiativei Ora Pământului şi pregăteşte, sâmbătă, evenimentul cu tema "Stinge lumina şi deschide ochii" şi premiera emisiunii-documentar "Tigerland", duminică, de la ora 21.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Stinge lumina şi deschide ochii" va încuraja oamenii să ia măsuri pentru a proteja planeta - de la stingerea luminii timp de o oră, între orele 20.30 şi 21.30, şi până la acţiuni cu impact pe termen lung precum susţinerea proiectelor de conservare a speciilor de animale sălbatice aflate în pericol.

Astfel, între orele 10.00 - 22.00, vizitatorii centrului comercial AFI Cotroceni vor putea vizita zona Discovery de lângă intrarea Galaxy (parter) pentru a folosi colţul foto special amenajat şi, între orele 12.00 - 16.00, cei mici se vor putea bucura de face painting şi vor putea afla mai multe despre tigri.

Pe lângă promovarea Orei Pământului an de an, Discovery s-a alăturat în 2016 eforturilor World Wide Fund for Nature pentru conservarea speciei tigrilor. Prin Project CAT, Discovery şi World Wide Fund for Nature la nivel global îşi propun să dubleze populaţia mondială de tigri până în 2022 şi să conserve şase milioane de acri de teren protejat de pe teritoriul a patru ţări - un exemplu de bune practici aplicabile şi în România, unde specii protejate precum râşii, urşii sau zimbrii au nevoie de ajutor.

Povestea oamenilor implicaţi în Project CAT va putea fi urmărită pe Discovery Channel duminică, de la ora 21.00, în premiera locală a emisiunii-documentar "Tigerland". Realizat de regizorul Ross Kauffman, premiat cu un Oscar pentru cel mai bun documentar în 2005 şi produs de Xan Parker, "Tigerland" urmăreşte eforturile depuse pentru conservarea speciei tigrilor din Rusia şi India, două dintre cele mai mari teritorii-refugiu ale felinelor.

Evenimentul „Stinge lumina şi deschide ochii” este organizat în colaborare cu WWF România, cu sprijinul AFI Cotroceni şi face parte din angajamentul Discovery de a contribui la protejarea mediului înconjurător şi la construirea unui viitor sustenabil pentru planetă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.