Legendarul pianist şi dirijor Daniel Barenboim a anunţat marţi seară că suferă de o „boală neurologică gravă” şi că se va retrage din activităţile sale în următoarele luni, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu un amestec de mândrie şi tristeţe anunţ astăzi că mă retrag de la unele dintre activităţile mele de spectacol, în special angajamentele de management, pentru lunile următoare”, a scris maestrul israeliano-argentinian pe Twitter.

„Sănătatea mea s-a deteriorat în ultimele luni şi am fost diagnosticat cu o boală neurologică gravă”, a spus el, în vârstă de 79 de ani. „Acum trebuie să mă concentrez cât mai mult posibil pe bunăstarea mea fizică”, a adăugat maestrul israeliano-argentinian.

Daniel Barenboim fusese deja nevoit să anuleze mai multe angajamente în februarie şi aprilie din cauza unor probleme de sănătate. „The Ring of the Nibelung” de Richard Wagner la Opera Naţională din Berlin, programat pentru a 80-a sa aniversare pe 15 noiembrie, a fost anulat recent. 

Maestrul a fost director muzical al Operei de Stat din Berlin şi al orchestrei acesteia, Staatskapelle, timp de trei decenii şi sub contract până în 2027. Născut în Argentina, Daniel Barenboim şi-a făcut debutul internaţional ca pianist la vârsta de 10 ani, înainte de a deveni şef de orchestră. În special, a creat o fundaţie şi o orchestră pentru a promova cooperarea între tinerii muzicieni din Israel şi ţările arabe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.