Directorul unei şcoli primare din Belgia a dezvoltat un joc online inspirat din ”Pokémon Go”, prin care utilizatorii vor putea ”să vâneze” cărţi, în loc de pokemoni. Jocul a atras zeci de mii de persoane în doar câteva săptămâni, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce jucătorii ”Pokémon Go” folosesc un dispozitiv mobil cu GPS şi o cameră foto pentru a căuta creaturi virtuale, în versiunea realizată de directorul şcolii primare, Aveline Gregoire, utilizatorii se pot juca prin intermediul unui grup pe Facebook, numit ”Vânători de cărţi” (”Chasseurs de livres”).

Jucătorii publică imagini şi indicii despre locul în care au ascuns o carte, iar alţii merg să o ”vâneze”. După ce un jucător termină de citit o carte găsită, o ”eliberează” înapoi ”în sălbăticie”, pentru a putea fi găsită şi de alţi jucători.

”În timp ce îmi aranjam bilbioteca, am realizat că nu am suficient spaţiu pentru toate cărţile. Întrucât am jucat «Pokémon Go» cu copiii mei, mi-a venit ideea să eliberez cărţile în natură", a declarat Aveline Gregoire, pentru Reuters.

Înfiinţat în urmă cu aproximativ două săptămâni, grupul are peste 45.000 de membri.

Între volumele ascunse se află cărţi extrem de variate, de la cărţi pentru copii la cărţi semnate de Stephen King. Cărţile pot fi găsite în oraşe din Belgia, dar şi în provincie, de multe ori învelite în plastic, pentru a  fi ferite de ploaie.

O femeie din oraşul Baudour, aflat în sudul Belgiei, a spus că jocul face parte din plimbările de dimineaţă ale familiei sale, care a găsit o carte şi a lăsat alte patru pentru a fi ”vânate” de alţi jucători. ”Fiica mea a spus că seamănă cu vânătoarea de ouă de Paşte, doar că este vorba despre cărţi”, a spus femeia.

La scurt timp după ce a lăsat cărţile pentru a fi găsite de jucători, femeia a primit o notificare pe Facebook, prin care a fost informată că două dintre volume au fost găsite.

Aveline Gregoire a spus că se gândeşte să dezvolte jocul şi să îi creeze o aplicaţie.

Jocul ”Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi ”antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte.

Lansat pe 6 iulie în Statele Unite, Australia şi Noua Zeelandă, jocul ”Pokémon Go” a atras într-o singură zi mai mulţi utilizatori în Statele Unite decât reţeaua de socializare Tinder pe dispozitivele care folosesc sistemul de operare Android.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.