Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC) recomandă, luni, aplicarea în mediul online a unor învăţăminte din copilărie – ”nu vorbi cu persoane pe care nu le cunoşti”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Reţine ce ai învăţat în copilărie şi aplică în activitatea din online. Evită interacţiunea cu utilizatori pe care nu îi cunoşti personal, ori cu care nu ai mai intrat în contact de mult timp”, a transmis, luni, DNSC.

Specialiştii preciyeayă că atacatorii îi pot impersona şi se pot folosi de încrederea generată pentru a te convinge să faci anumite acţiuni dăunătoare pentru tine, datele ori dispozitivele tale.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Pune mereu întrebări de control sau verifică pe un canal diferit de comunicare dacă într-adevăr în spetele contului care ţi-a lăsat un mesaj este persoana pe care ai cunoscut-o la un moment dat”, au mai transmis specialiştii.

Octombrie este Luna europeană a securităţii cibernetice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.