Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) transmis, miercuri, un avertisment şi solicită utilizatorilor de internet să fie la fel de precauţi în mediul online ca în viaţa fizică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activează reflexele de securitate fizică pe care le pui în aplicare zi de zi şi în mediul online! Dacă nu ai da unui necunoscut de pe stradă date sensibile, atunci de ce să faci acest lucru în mediul online?”, au transmis, miercuri, specialiştii DNSC.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Să zicem că vă comportaţi offline ca în online: mergeţi în locuri nepotrivite, fără exitare, comunicaţi informaţii personale oricui vi le solicită – numele, prenumele, adresa. (...) Fiţi precauţi, online şi offline”, se mai arată într-un clip video pe care DNSC l-a distribuit pe Facebook.

Specialiştii în securitate cibernetică cer utilizatorilor de internet să aibă o rutină de securitate zilnică şi să rămână la curent cu cele mai noi tipuri de ameninţări.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.