Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis, marţi, un nou avertisment cu privire la mesajele cu ofertecare par prea bune pentru a fi adevărate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil aşa este şi poţi cădea într-o capcană atent concepută de atacatori. E-mailurile de tip phishing vor încerca să te atragă cu oferte uimitoare”, a transmis, marţi,Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.  

Specialiştii avertizează că o altă variantă a atacatorilor cibernetici este să afirme că destinatarul mesajului a câştigat un voucher cadou sau o reducere la coşul de cumpărături.  

”Dacă primiţi un e-mail care specifică faptul că ai câştigat ceva, dar nu îţi aminteşti să intrat într-o competiţie, cel mai probabil este o înşelătorie”, au mai transmis specialiştii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.