Diploma Show, festivalul noii generaţii de artişti, arhitecţi şi designeri români, începe vineri la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti. Festivalul se află la ediţia a IX-a şi pregăteşte pentru vizitatorii săi o experienţă culturală completă timp de 10 zile, cu expoziţii, petreceri, instalaţii şi contexte de socializare, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia centrală este organizată în 5 pavilioane din cadrul Combinatul Fondului Plastic şi cuprinde 123 de proiecte artistice din 17 discipline creative diferite, cum ar fi fashion, design de obiect, sculptură, design grafic, arhitectură, foto-video, pictură şi multe altele.

Diploma Show se deschide pentru publicul larg vineri, începând cu ora 19.00 şi poate fi vizitată până pe 16 octombrie, după următorul program: în weekend, între 10:00 şi 22:00, iar în timpul săptămânii - între 16:00 şi 22:00. Programul se prelungeşte până la ora 24:00 în cele două sâmbete ale festivalului (8 şi 15 octombrie).

Anul acesta, publicul larg va putea admira cele mai bune lucrări de diplomă selectate de un Board Creativ format din peste 40 de profesionişti din industriile creative. Fiecare lucrare spune o poveste inspirată de experienţe personale, teme sociale sau provocări globale, pe care noua generaţie le explorează atât prin tehnici tradiţionale, cât şi prin metode de lucru noi.

Cinci pavilioane expoziţionale

La adresa din Băiculeşti 29, proiectele artistice vor fi putea fi vizitate în 5 pavilioane expoziţionale: Galeria Senat, Spaţiul The Institute, Galeria IOMO, Galeria ArtSafe şi spaţiile conexe ArtSafe din Combinatul Fondului Plastic.

„Pentru a noua oară, Diploma Show devine nu doar locul de întâlnire, ci şi punctul de lansare şi promovare a noilor talente din artă, arhitectură şi design din România. O sărbătoare a proiectelor artistice foarte valoroase ale noii generaţii de creatori, care sunt convins că vor surprinde plăcut şi de această dată publicul larg. Ne bucurăm să prezentăm una dintre cele mai ample selecţii de artă contemporană din toate ediţiile Diploma Show de până acum, pe care bucureştenii nu ar trebui să o rateze”, a declarat Andrei Borţun, CEO The Institute.

O experienţă culturală completă pentru publicul larg: petreceri, evenimente şi instalaţii interactive în timpul Diploma Show

Pe lângă expoziţia centrală, publicul larg va avea şi alte contexte de socializare la dispoziţie, printr-o serie de evenimente şi momente speciale.

În primul şi al doilea weekend al festivalului, vor fi organizate petreceri la Combinatul Fondului Plastic. TALENT Party by Kozel are loc sâmbătă, pe 8 octombrie şi aduce împreună artişti din noua generaţie, în cadrul unei petreceri inedite, cu acces gratuit, DJ set şi un bar exterior asigurat de Kozel.

Pe 13 octombrie, are loc un eveniment de tip Open Doors, când galeriile şi atelierele tuturor artiştilor de la Combinatul Fondului Plastic vor fi deschise vizitatorilor timp de o seară.

Combinatul Fondului Plastic va găzdui şi o serie de workshop-uri realizate împreună cu echipa Asociaţiei De-a Arhitectura şi susţinute de Globalworth, destinate înţelegerii mediului construit înconjurător, prin deprinderea unor cunoştinţe de bază de arhitectură şi planificare urbană.

De asemenea, spaţiul exterior de la Combinatul Fondului Plastic devine un loc de petrecere a timpului liber pe tot parcursul festivalului, fiind amenajat de echipa de arhitecţi şi urbanişti BAZA. Deschidem oraşul. Curtea va fi animată şi de instalaţia interactivă Synesthesium, prezentată de IQOS şi studioul H3, exclusiv între 7 şi 9 octombrie.

De la barul amenajat în zona Gater nu vor lipsi momentele de consum oferite de Illy, Liliac sau Red Bull.

Accesul la Diploma Show şi toate evenimentele speciale din cadrul Combinatului Fondului Plastic este gratuit şi se face printr-o rezervare în prealabil. 

Universităţi participante: Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”,  Universitatea Politehnică din Bucureşti, Universitatea de Artă şi Design din Cluj, Facultatea de Arhitectură şi Urbanism (Univ. Tehnică din Cluj-Napoca), Facultatea de Arhitectură „George Matei Cantacuzino” (Univ. Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi), Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Arte şi Design (Universitatea de Vest din Timişoara), Facultatea de Arhitectură şi Urbanism (Universitatea Politehnică Timişoara).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.