Karim Rashid, designer cu lucrări în marile muzee ale lumii, oferă, într-un interviu acordat Urban.ro, ponturi despre cum ar trebui să arate un oraş ca Bucureştiul pentru a atrage vizitatori, ce îl interesează în materie de design interior şi care ar fi job-ul de vis pentru el în capitala României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A realizat designul interior pentru unele dintre cele mai mari restaurante sau hoteluri din lume. 

Lucrările de artă contemporană create de Karim sunt prezentate în 20 de colecţii permanente în diverse instituţii de artă din întreaga lume, inclusiv Brooklyn Museum of Art, MoMA şi Centrul Pompidou. A expus în întreaga lume şi este un colaborator frecvent al Bienalei de la Veneţia, precum şi la expoziţii retrospective majore ale lucrărilor sale de design la Sao Paulo, Seul, Milano şi Ottawa.

„Mă interesează să arăt lumii cum o lume fizică contemporană poate fi caldă, moale, umană şi plăcută. Estetica mea este foarte umană şi cred că se transpune bine în aceste obiecte/spaţii senzuale. Întotdeauna proiectez în cadrul filozofiei mele de minimalism senzualul (moale, confortabil, uman, cu caracter, dar reductiv). Ce este mai uman decât noi înşine?!”, spune Karim Rashid în interviul publicat de Urban.ro

În ceea ce priveşte capitala României, creatorul crede că ar avea nevoie de arhitectură relevantă, care să atragă vizitatorul, dar mai ales un brand propriu. 

„Bucureştiul are nevoie de crearea unor structuri şi arhitectură iconice. Un hotel, un parc sau altceva care să fie foarte radical şi care să spună lumii să vină să il viziteze. Există un boom masiv în Bucureşti, aşa că trebuie să atragă investiţii şi turişti la nivel mondial şi fiecare oraş din lume trebuie să aibă un brand propriu. Turnul Eiffel primeşte 20 de milioane de turişti pe an şi când a fost construit era o structură radicală. Bucureştiul are nevoie de acelaşi lucru. Am stat în multe hoteluri din Bucureşti şi nu există niciun hotel de design care să fie avangardist. Ar fi un job de vis pentru mine”, spune Rashid.

Despre ce a creat Rashid la Bucureşti şi ce spune referitor la cum ar trebui să arate spaţiile interioare poate fi citit în interviul de pe Urban.ro

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.