Ceremonia "Turquoise Carpet" de deschidere a Eurovision 2021 va avea loc duminică, la Rotterdam, iar imagini în premieră vor fi difuzate la Telejurnalul orei 20.00 de la TVR 1, anunţă postul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gazdele au pregătit un eveniment impresionant. Delegaţiile vor fi transportate cu trei ambarcaţiuni - reprezentanţii ţărilor din prima semifinală, cei din a doua semifinală şi artiştii din BigFive împreună cu delegaţia ţării gazdă - şi vor traversa râul Maas. La debarcare, vor fi întâmpinaţi de Ahmed Aboutaleb, primarul oraşului Rotterdam.

„Primul semn major de întoarcere la <normalitate> este tocmai această deschidere fastuoasă. De fapt, Eurovision în an pandemic este nu doar o sărbătoare a muzicii, ci a vieţii însăşi”, declară Liana Stanciu, şefa delegaţiei ţării noastre.

Anul acesta, invitaţii vor defila pe un covor turcoaz lung de 210 metri. 

Evenimentul este organizat la Rotterdam Cruise Terminal, unde, în premieră, covorul roşu al ceremoniei va deveni turcoaz, în onoarea partenerului oficial din acest an. Situată în zona Wilhelmina Pier, lângă Podul Erasmus, clădirea face parte din patrimoniul cultural local şi are o sală de 3.800 metri pătraţi.

"Sunt incredibil de nerăbdătoare să păşesc pe Turquoise Carpet şi să iau parte la un eveniment absolut unic! Dar focusul nostru şi atenţia noastră ramân, în continuare, pe zilele de luni şi de marţi, când vrem să dăm tot ce avem mai bun!", mărturiseşte Roxen, reprezentanta României.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, delegaţiile ţărilor participante vor defila într-o formulă de maxim opt persoane, inclusiv artiştii.

Gazdele ceremoniei, Koos van Plateringen şi Fenna Ramos, vor întâmpina invitaţii şi vor realiza interviuri cu artiştii ESC 2021, dând startul „Săptămânii Eurovision”.

Duminică, TVR 1 va difuza imagini de la ceremonia de deschidere Eurovision 2021 în cadrul Telejurnalului de la ora 20.00. Ediţia de luni a emisiunii „Destinaţia Eurovision” va aduce imagini inedite cu defilarea delegaţiei României pe covorul turcoaz.

Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanta României şi este difuzată în fiecare seară la TVR 1, TVR Moldova şi TVR Internaţional, de luni până vineri, de la ora 20.50 (în seara Finalei, de la 21.45), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia "Amnesia", va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00.

A doua semifinală va avea loc joi, 20 mai, iar marea finală, sâmbătă, 22 mai. Telespectatorii români vor putea urmări cele trei evenimente ale competiţiei în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.

Cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.