Actorul scoţian David Tennant, cunoscut din „Doctor Who” şi „Mary Queen of Scots”, va juca rolul disidentului rus Alexandr Litvinenko într-o miniserie pregătită de ITV şi Viaplay, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată „Litvinenko”, miniseria cu patru părţi va avea premiera pe serviciul de streaming Viaplay al NENT şi pe ITV şi a fost scrisă de George Kay, creator al producţiei franceze „Lupin” (Netflix).

Litvinenko a fost agent al Serviciilor Secrete Ruse şi ofiţer KGB, a cărui moarte la Londra, în 2006, în urma otrăvirii cu poloniu, a demarat una dintre cele mai complicate investigaţii din istoria Poliţiei Metropolitane.

Drama va spune povestea anchetatorilor Scotland Yard care au lucrat zece ani pentru a dovedi cine este responsabil, după ce Litvinenko le-a spus de pe patul de spital că a fost otrăvit la ordinul direct al lui Vladimir Putin.

Miniseria se va concentra şi pe povestea Marinei (jucată de Margarita Levieva, cunoscută din „The Deuce” şi „The Blacklist”), văduva lui Litvinenko care a luptat să convingă guvernul britanic să anunţe public numele asasinilor soţului ei şi să recunoască rolul statului rus în uciderea lui.

„Litvinenko” este regizată de Jim Field Smith („Criminal”, „Truth Seekers”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.