Festivalul Internaţional de Teatru Idiş - TES Fest, care a început duminică, la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, reuneşte mai multe trupe de teatru din Statele Unite, Israel, Franţa şi Polonia, iar printre personalităţile prezente la această ediţie se numără Maia Morgenstern, care va juca în spectacolul ”Astă seară: Lola Blau”, regizorul David Esrig, care va susţine un workshop, şi A.G. Weinberger, care va concerta pe scena TES.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul, care se va desfăşura până pe 27 noiembrie, marchează 140 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist de limbă idiş din lume, în România, la Iaşi, în anul 1876, de scriitorul şi artistul Avram Goldfaden.

Festivalul va găzdui şi o serie de evenimente conexe: workshop-uri de cultură idiş (de luni până vineri, de la ora 11.00, la Teatrul Evreiesc de Stat) susţinute de personalităţi de renume: David Esrig, Zalmen Mlotek, Schmuel Atzmon şi Rafael Goldwaser, precum şi lansări de carte şi expoziţia ”Baraşeum” - o istorie în imagini a activităţii Teatrului Evreiesc de Stat.

Accesul este liber la toate evenimentele şi spectacolele, pe bază de rezervare, la adresa de e-mail rezervari@tesfest.ro.

”Festivalul Internaţional de Teatru Idiş se adresează publicului larg (români şi străini) din toate categoriile de vârstă, pentru a deschide prin mijloace de expresie specifice o poartă de cunoaştere, contribuind astfel la înţelegerea, acceptarea şi apropierea între culturi”, a spus directorul TES, actriţa Maia Morgenstern.

Marţi, de la ora 19.00, este programat un spectacol-eveniment: ”Nuntă în Fernwald”, o coproducţie internaţională Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul Naţional Idiş Folksbiene (SUA).

Miercuri, de la ora 19.00, Le Théâtre en L’Air (Franţa) prezintă spectacolul ”Unchiul Arthur”, urmat de concertul Yiddish Art Trio (SUA).

Festivalul continuă joi, de la ora 19.00, cu spectacolul ”Bei Mir Bist Du Shein” (Teatrul Yiddishpiel, Israel), urmat de reprezentaţia ”The Essence: A Yiddish Theater Dim Sum” (SUA).

Vineri, de la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la spectacolul ”Shir Hashirim”, în interpretarea Teatrului Zydowski, din Polonia, urmat de un concert A.G. Weinberger.

Sâmbătă, de la ora 18.00, are loc spectacolul ”Reflecţiile unui poet rătăcit” (Teatrul Idiş Joseph Papp, SUA), urmat de spectacolul muzical ”Stand-up Lechaim!”, în interpretarea Maiei Morgenstern şi a celor de la Bucharest Klezmer Band.

Prima ediţie TES Fest se încheie duminică, la ora 19.00, cu spectacolul ”Astă seară: Lola Blau”, în interpretarea Teatrului Evreiesc de Stat, urmat de o nouă reprezentaţie a concertului ”Stand-up Lechaim!”.

Festivalul Internaţional de Teatru Idiş - TES Fest (Bucureşti, 20 - 27 noiembrie 2016) este organizată de Teatrul Evreiesc de Stat, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Ministerului Culturii, Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Institutului Cultural Român (ICR), Guvernului României - Departamentul pentru Relaţii Interetnice (DRI) şi Uniunii Teatrale din România (UNITER). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.