David Attenborough, în vârstă de 97 de ani, va prezenta o ultimă serie a premiatului program de istorie naturală „Planet Earth” de la BBC. Această ediţie despre varietatea naturii va fi partea finală a unei trilogii, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Planeta Pământ nu ar fi Planeta Pământ fără David, aşa că sunt încântat că va prezenta cea de-a treia serie”, spune Mike Gunton, producătorul executiv al „Planet Earth III”. „Ca întotdeauna, a adus cu el entuziasmul şi înţelepciunea sa uriaşă, a fost încurajator în privinţa noii noastre perspective şi, ştiu, s-a bucurat foarte mult să vadă noile minuni extraordinare aduse pe ecran”.

Filmările pentru serial au început deja, inclusiv imagini cu Attenborough în locaţii din Marea Britanie. Serialul va începe cu prezentatorul urmărind urmele unuia dintre eroii săi personali.

„Începutul serialului cu David a fost filmat în frumoasa zonă rurală britanică, exact în locul în care Charles Darwin obişnuia să se plimbe în timp ce se gândea la ideile sale despre evoluţie”, spune Gunton.

„Părea locul perfect pentru ca David să introducă Planeta Pământ III şi să ne reamintească de minunile şi fragilitatea planetei noastre”. 

Participarea lui Attenborough la serial vine în ciuda rapoartelor potrivit cărora precedentul său serial BBC, „Wild Isles” - difuzat în martie - ar fi fost ultima sa filmare la faţa locului. Filmările în locuri precum Insula Skomer, în largul coastei de vest a Ţării Galilor, au presupus ca prezentatorul să fie însoţit de un medic cu un defibrilator de fiecare dată când urca cele 87 de trepte abrupte de beton de la debarcader până în vârful Insulei Skomer.

De asemenea, producătorii au susţinut că au fost nevoiţi să îşi schimbe planurile de filmare din cauza temerilor că plasarea lui Attenborough prea aproape de păsările marine pe care intenţionau să le filmeze ar fi putut duce la moartea nonagenarului - din cauza unei epidemii de gripă aviară pe insula vecină Grassholm.

„Am un vechi prieten care este expert în boli infecţioase şi l-am sunat pentru a-i cere părerea”, spune producătorul serialului „Wild Isles”, Alastair Fothergill. El a spus: „Ei bine, gripa aviară este de fapt extrem de greu de prins, dar dacă el (Attenborough) o va lua, va muri".

„Planet Earth” este una dintre cele mai populare francize de istorie naturală de la BBC. Serialele anterioare au câştigat numeroase premii, inclusiv premii Bafta şi Royal Television Society. Cea de-a treia şi ultima serie va consta în opt episoade de o oră şi va fi difuzată în cursul acestui an pe BBC One.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.