Realizatorii Daniel Buzdugan şi Mihai Morar s-au întâlnit, joi, cu Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Democratice Congo în România, Bomoy Losila Nixon, pentru a cere scuze după afirmaţiile pe care le-au făcut la adresa congolezilor, în ediţia din 26 mai a emisiunii ”Morning Zu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Scopul vizitei a fost prezentarea de scuze din partea domnilor Daniel Buzdugan şi Mihai Morar către Republica Democratică Congo şi, în special, către echipa naţională de fotbal a acesteia, în urma derapajului profesional avut în emisiunea difuzată în dimineaţa zilei de 26.05.2016”, au anunţat reprezentanţii Radio ZU.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Democratice Congo în România, Bomoy Losila Nixon, a acceptat scuzele prezentate de echipa Radio Zu.

Ediţia din 26 mai a emisiunii ”Morning Zu”, realizată de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar, difuzată la Radio ZU, a intrat în vizorul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), unde au fost trimise peste 30 de reclamaţii, şi în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care s-a autosesizat în legătură cu afirmaţii făcute de cei doi prezentatori la adresa congolezilor.

”Cei din Congo au venit cu 8.000 de maimuţe, au fost susţinuţi de 8.000 de maimuţe”, ”Galeria lui Congo se cheamă Coadă de Maimuţă” şi ”Ştii care e diferenţa între antrenorul României şi antrenorul naţionalei statului Congo? Tata Puiu crede în Dumnezeu, antrenorul lui Congo crede în cimpanzeu. Deci au jucat cu gorilienii, practic”, au fost câteva dintre afirmaţiile realizatorilor Buzdugan şi Morar.

Cei doi realizatori au difuzat ”imnul” Republicii Democrate Congo, ”In the Jungle”. ”Hai, toate maimuţele laba la blană! Cum la noi mâna la piept, la ei...”, au spus realizatorii.

Prezentatorii au făcut aceste afirmaţii după meciul de fotbal dintre România şi Congo, disputat pe 25 mai, care s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 1 - 1.

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au fost chemaţi, luni, la CNCD, pentru a da explicaţii în privinţa afirmaţiilor făcute în timpul matinalului.

Reclamaţiile trimise la CNA în legătură cu matinalul din 26 mai vor fi discutate de membrii Consiliului într-una din următoarele şedinţe.

Afirmaţiile celor doi realizatori au fost criticate, luni, pe Facebook, de cântăreţul Kamara Ghedi, care s-a declarat ”uluit” de comentariile celor doi prezentatori Radio ZU, pe care nu le consideră amuzante.

Daniel Buzdugan şi Mihai Morar au publicat, marţi, o scrisoare în care afirmă că gândirea condusă de ură nu face parte din conduita lor personală şi profesională şi le prezintă scuze cetăţenilor din Republica Democratică Congo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.