Veniturile medii vor scădea cu aproape o cincime în următorii 26 de ani ca urmare a crizei climatice, potrivit unui studiu care prevede că pagubele vor avea costuri de şase ori mai mari decât preţul limitării încălzirii globale la 2C.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea temperaturilor, ploile mai abundente şi fenomenele meteorologice extreme mai frecvente şi mai intense vor provoca distrugeri de 38 de miliarde de dolari (30 de miliarde de lire sterline) în fiecare an până la jumătatea secolului, potrivit cercetării, care este cea mai cuprinzătoare analiză de acest tip realizată vreodată şi ale cărei concluzii sunt publicate în revista Nature.

Această taxă uriaşă - care este mult mai mare decât estimările anterioare - este deja blocată în economia mondială în următoarele decenii, ca urmare a emisiilor enorme care au fost pompate în atmosferă prin arderea gazelor, petrolului, cărbunelui şi copacilor.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Acest lucru va provoca pierderi paralizante în aproape toate ţările, cu un impact disproporţionat de grav asupra celor care sunt cel mai puţin responsabile de perturbările climatice, agravând şi mai mult inegalitatea.

Potrivit documentului, pierderea medie permanentă a veniturilor la nivel mondial va fi de 19% până în 2049. În Statele Unite şi în Europa, reducerea va fi de aproximativ 11%, în timp ce în Africa şi Asia de Sud va fi de 22%, iar în unele ţări va fi mult mai mare decât această cifră.

"Este devastator", a declarat Leonie Wenz, om de ştiinţă la Institutul Potsdam pentru cercetarea impactului climatic şi unul dintre autorii studiului. "Sunt obişnuită ca munca mea să nu aibă un rezultat societal frumos, dar am fost surprinsă de cât de mari au fost pagubele. Dimensiunea inegalităţii a fost cu adevărat şocantă". 

Studiul a analizat, de asemenea, a doua jumătate a acestui secol, unde acţiunile umane de acum pot face încă o mare diferenţă. În cazul în care se continuă ca de obicei, autorii au proiectat pierderi medii de venit de peste 60% până în 2100. Dar dacă emisiile vor scădea până la zero până la jumătatea secolului, scăderea veniturilor se va stabiliza la jumătatea secolului la aproximativ 20%.

Previziunile anterioare au fost optimiste, estimând că majoritatea economiilor din emisfera nordică vor continua să crească. În schimb, noul document afirmă că ţări precum Germania (-11%), Franţa (-13%), SUA (-11%) şi Marea Britanie (-7%) vor pierde chiar şi până la jumătatea secolului. Cele mai afectate vor fi ţările din regiunile deja fierbinţi, inclusiv Botswana (-25%), Mali (-25%), Irak (-30%), Qatar (-31%), Pakistan (-26%) şi Brazilia (-21%).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.