Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat câştig de cauză, marţi, jurnalistului Cristian Tudor Popescu în disputa cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care l-a amendat cu 1.000 de lei după ce a comparat coafura premierului Viorica Dăncilă cu "podoaba capilară a pavianului cu mantie".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.  

În luna ianuarie, Cristian Tudor Popescu a fost amendat cu 1.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) după ce, la "Jurnalul de Seară" de la Digi 24, a comparat coafura Vioricăi Dăncilă cu "podoaba capilară a pavianului cu mantie". CNCD a considerat că asocierea reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate, 

"Iertaţi-mă, nu pot să mă abţin, este habsolut incorect ce fac, da uitaţi, coafura acesta îmi aminteşte de pavianul cu mantie, este o specie pă cale de dispariţie. Nu, nu pot să nu mă gândesc, este exact modul cum e aşezată podoaba capilară a pavianului cu mantie”, a spus Cristian Tudor Popescu în timpul emisiunii.

"Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat-o pe Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD, cu o maimuţă, fără ca realizatorul Cosmin Prelipceanu, totodată redactor-şef al postului de ştiri, să intervină în vreun fel”, a fost reclamaţia înregistrată la CNA în legătură cu această emisiune.

Cristian Tudor Popescu a anunţat atunci că va contesta decizia CNCD, spunând că se consideră nevinovat şi că instituţia i-a făcut „o nedreptate flagrantă” care îi ridică semne de întrebare cu privire la obiectivitatea acestui organism.

De asemenea, televiziunea Digi 24 a fost amendată cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.