Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Măcelaru - care poate fi ascultat pentru prima oară în România după momentul în care a fost numit director artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu” - va concerta sâmbătă, 26 februarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, într-o seară care are în program două superbe capodopere ale muzicii ruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În program: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, op. 35 de Ceaikovski, solistă fiind violonista franceză de origine română Sarah Nemţanu şi Simfonia nr. 10 în mi minor op. 93 de Şostakovici.

Cei doi artişti de origine română colaborează frecvent în calitate de dirijor şi respectiv concert-maestru al Orchestre Nationale de France din Paris, iar prezenţa lor la Bucureşti este un eveniment cu totul deosebit.

Repetiţia generală de la ora 12 de la Ateneul Român este deschisă publicului şi este inclusă în cadrul ciclului educativ Clasic e fantastic.

Marin Cazacu, managerul Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română declara în prefaţa acestui concert: „Mă bucur că în contextul îndelungatei şi fructuoasei colaborări dintre Cristian Măcelaru şi Orchestra Română de Tineret avem bucuria de a gira primul concert în România al lui Cristian Măcelaru în calitate de director artistic al Festivalului Internaţional “George Enescu”. Implicarea celor doi artişti, Cristian Măcelaru şi Sarah Nemţanu, într-un proiect alături de Orchestra Română de Tineret contribuie la efortul comun de a le oferi tinerilor muzicieni români experienţe profesionale cu aspiraţii spre cel mai înalt nivel de performanţă şi publicului din România stări emoţionale de neuitat”.

„Orice reîntâlnire cu Orchestra Română de Tineret este o bucurie pentru mine. Energia şi entuziasmul pe care-l aduc la fiecare repetiţie sau concert sunt cu adevărat copleşitoare. Iar această energie dă o viaţă nouă partiturii pe care o interpretăm”, a declarat Cristian Măcelaru. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.