Muzeul Luvru din Paris, închis de duminică după ce personalul a solicitat dreptul de a fi protejaţi în faţa răspândirii coronavirusului, şi-a redeschis porţile miercuri, la mijlocul zilei, a anunţat conducerea într-un comunicat, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evocând "îngrijorări legitime" ale salariaţilor în faţa extinderii coronavirusului în Franţa, conducerea celui mai vizitat muzeu din lume subliniază că "prioritatea absolută" este "de a asigura securitatea agenţilor şi a vizitatorilor", indicând că "la ora actuală, recomandările autorităţilor competente sunt pentru deschiderea muzeelor".             

"A existat o reuniune de informare între angajaţii muzeului şi conducere, cu privire la situaţia sanitară şi măsurile de prevenţie pentru coronavirus, acest lucru întârzie deschiderea muzeului", a declarat o reprezentantă a muzeului. "Discuţiile au durat toată dimineaţa", a adăugat ea.

Guvernul francez a anunţat, sâmbătă, că adunările mai mari de 5.000 de persoane sunt anulate, ca urmare a propagării coronavirusului.

Muzeul Luvru a fost vizitat de 9,6 milioane de persoane în 2019. La jumătatea lunii ianuarie, muzeul parizian a fost blocat o zi de grevişti care se opuneau unui proiect de reformă a legii pensiilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.