Corina Şuteu, expert în politici culturale şi fost ministru al Culturii, va primi, miercuri, din partea ambasadoarei Franţei, însemnele Ordinului Artelor şi Literelor în grad de Ofiţer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultant cultural expert în politici culturale, critic de teatru şi manager cultural, Şuteu va fi decorată de Michèle Ramis, ambasadoarea Franţei în România, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la reşedinţa Ambasadei Franţei, de la ora 18.30.

Mandatul de ministru al Culturii deţinut de Corina Şuteu a fost marcat de subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia Pământului”, de anularea concursurilor pentru conducerea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, de scandalul de la Opera Naţională Bucureşti, de modificarea Legii cinematografiei şi de elaborarea tezelor Patrimoniului, care vor sta la baza unui Cod.

Corina Şuteu a fost numită ministru al Culturii pe 4 mai 2016 şi a predat portofoliul pe 5 ianuarie 2017. Expert şi consultant în domeniul managementului cultural şi al politicilor culturale europene şi director al Institutului Cultural Român de la New York în perioada 2006 - 2012, Corina Şuteu a fost numită de premierul Dacian Cioloş - în luna ianuarie 2016 - în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

Corina Şuteu a fost al 24-lea ministru al Culturii de după 1989.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.