Propunerea de construcţie a unui platou pentru filmarea serialului „Bridgerton” în Windsor a fost respinsă de consilierii locali pentru că acesta ar dăuna caracterului rural al zonei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii au refuzat să acorde permisiunea construirii platoului de filmare pentru cea mai vizionată producţie Netflix.

Producătorii serialului voiau să construiască un platou pe un teren proprietate a Coroanei în Sunninghill Park, pe care să îl folosească timp de cinci ani.

În ciuda aprobării regale, Consiliul Royal Borough of Windsor şi Maidenhead a respins propunerea ca „dezvoltare inadecvată a zonei verzi”.

Platoul ar fi cuprins schele cu faţade folosite pentru a recrea o piaţă din Londra şi ar fi fost folosit pentru filmări pe parcursul a cinci veri. O parcare şi alte structuri temporare, pentru garderobă şi servirea mesei, ar fi fost amenajate.

Consilierii pe probleme de urbanism au recomandat ca propunerea de construcţie a platoului în apropierea pădurii să fie refuzată, argumentând că va dăuna caracterului rural al zonei.

Ei au spus şi că există „informaţii insuficiente” pentru a asigura că speciile protejate nu vor fi afectate.

Platoul ar fi „în mod evident, contrar caracterului zonei” şi ar reprezenta „o invadare a mediului rural”.

Consiliera Sayonara Luxton a explicat faptul că aplicaţia susţinută de Crown Estate nu ar fi adusă în faţa consilierilor fără „aprobarea Majestăţii Sale” şi că magazinele şi hotelurile din regiune vor benficia de asemenea de pe urma acestui platou de filmări.

Andrew Johnson, liderul consiliului, a adăugat: „Beneficiile economice clare ale acestei aplicaţii sunt mai mari decât orice daună potenţială pe termen scurt adusă zonei verzi”.

Totuşi, consilierii au votat în majoritate, 7 - 2, să susţină propunerea de refuzare a aplicaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.