Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române a votat, în şedinţa din 25 mai, noua organigramă a Societăţii Române de Televiziune (SRTv). Schema aprobată vizează, pe lângă reducerea numărului de funcţii de conducere, eficientizarea şi îmbunătăţirea fluxului de lucru, înfiinţarea unor structuri esenţiale în dezvoltarea şi modernizarea TVR, precum şi eficientizarea cheltuirii banului public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta va intra în vigoare odată cu hotărârea Consiliului de Administraţie de aprobare a atribuţiilor, competenţelor, responsabilităţilor fiecărei structuri funcţionale şi a funcţiilor aferente.

Pentru definitivarea structurii organizatorice a fost constituit un grup de lucru alcătuit din membrii ai CA, care va lucra alături de grupul de lucru din TVR constituit prin decizia Preşedintelui-Director General al SRTv. Acestea se vor consulta cu toţi partenerii sociali, astfel încât varianta finală a procesului de organizare să întrunească susţinere maximă atât din partea CA, cât şi a conducerii executive şi a reprezentanţilor angajaţilor.

Noul proiect va sta la baza modificării structurii organizatorice a societăţii prin reconfigurarea alocării resurselor umane şi a proceselor de lucru din cadrul televiziunii publice, în vederea creării unei structuri funcţionale cu linii de decizie foarte clare şi mai simple decât în prezent.

Astfel, managementul SRTv are în vedere comasarea unor structuri (de exemplu: Direcţia Ştiri şi Sport care va reuni redacţiile de ştiri şi sport) şi înfiinţarea altora, respectiv Direcţia Digitală, Direcţia TV, Direcţia Operaţională, Direcţia Comercială şi Dezvoltare.

Direcţia TV va avea în subordine Departamentele Programe şi Conţinut, inclusiv canalele TVR. Reînfiinţarea redacţiilor are ca scop asigurarea unui conţinut unitar, coerent, apropiat de misiunea publică, pentru toate canalele SRTv.

Direcţia Digitală - una dintre priorităţile asumate de actualul management - îşi propune adaptarea conţinutului în funcţie de specificul fiecărui canal de distribuţie, zona digitală urmând să fie complementară canalelor TV clasice. Noua structură înfiinţată are în vedere producerea unui conţinut media care să facă audienţă pe mai multe platforme şi se adresează unor zone diferite de public.

Printre modificările importante se mai numără eliminarea poziţiei de producător general şi înfiinţarea compartimentului Dezvoltare Formate în cadrul Departamentului Programe.

Hotărârea CA  a fost adoptată cu 8 voturi „pentru”, din totalul celor 13 membri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.