Consiliul Concurenţei a amendat cu 766.255 de lei Publicis Groupe Holdings B.V., pentru că nu a notificat preluarea agenţiei româneşti SC Zenith Media Communications SRL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii) trebuie notificată autorităţii de concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare, atunci când cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 de euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 de euro, se arată într-un document transmis de Consiliului Concurenţei. 

În anul 2013, Publicis Groupe Holdings B.V. a achiziţionat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL. Deşi erau îndeplinite criteriile de prag, operaţiunea nu a fost notificată Consiliului Concurenţei în termenul legal.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei.

Astfel, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor sau restructurarea companiei, înainte ca autoritatea de concurenţă sa analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Publicis Groupe Holdings B.V. desfăşoară activităţi pe piaţa serviciilor de publicitate, respectiv: piaţa serviciilor de comunicare de marketing şi piaţa comercializării de servicii de comunicare prin media.

Zenith Media Communications SRL activează pe piaţa comercializării de servicii de comunicare prin media.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.