Conferinţa Naţională de Fotografie (CNF2024) se va derula în perioada 20-21 aprilie, la Bucureşti, anunţă Centrul de Comunicare Vizuală. Evenimentul este găzduit în premieră de Muzeul Naţional de Artă al României, în sala Auditorium.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Portofoliile a 15 fotografi includ lucrări de fotojurnalism şi fotografie documentară, fotografie de sport extrem, automotive, portret şi eveniment sau fotografie de stradă. Nu vor lipsi autorii de proiecte de carte şi albume de fotografie.

La CNF2024 vor fi pe aceeaşi scenă pentru prima dată în România unii dintre cei mai valoroşi fotografi români, recunoscuţi la nivel internaţional.

Alex Gâlmeanu, Radu Sigheti, Petruţ Călinescu, Mihai Barbu, Marian Ilie, Cristina şi Cosmin Gârleşteanu, Adi Bulboacă, Daniela şi Marian Sterea, Robert Ghement, Irina Petrichei, Radu Chindriş şi Mihnea Turcu vor aduce pe scena conferinţei poveşti vizuale excepţionale, proiecte fotografice şi peste 260 de ani de experienţă cumulată în fotografie.

„Avem alături de noi profesionişti care au transformat fotografia în stil de viaţă, în călătorii, în ultramaraton sau în proiecte care transmit peste timp poveşti incredibile. Sunt rare ocaziile în care există şansa să ascultăm prezentări de la o echipă atât de valoroasă şi variată de fotografi, oameni care inspiră şi sunt model pentru atât de mulţi dintre noi”, spune Petrică Tănase, organizator.

În era digitală, CNF2024 pune accent pe fotografie ca formă de comunicare şi susţine educaţia vizuală, invitând peste 120 de studenţi de la FJSC, UNARTE, UNATC şi UAUIM să participe activ. Prin dialog şi colaborare între generaţii de creatori, conferinţa vizează să impulsioneze comunitatea fotografică şi să celebreze rolul fotografiilor în cultura actuală.

Conferinţa aduce în faţa publicului şi lansarea unor evenimente conexe sub egida „Poveşti de festival”, expoziţii de fotografie dedicate Festivalului Internaţional George Enescu şi Festivalului Naţional de Teatru. Acestea vor fi prezentate în trei dintre cele mai importante centre culturale din capitală: Muzeul Naţional de Artă al României, Ateneul Român şi Teatrul Naţional Ion Luca Caragiale, în perioada 12-21 aprilie sub patronajul Ministerului Culturii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.