Concursul internaţional de sculptură pentru realizarea statuii regelui Mihai I care va fi amplasată la Sinaia va fi lansat pe 25 octombrie, într-o ceremonie care va avea loc în Capitală, a anunţat vineri Asociaţia pentru Patrimoniul Regal Peleş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea oficială a concursului va avea loc la ora 11:00, în Piaţeta Regelui Mihai din Bucureşti.

La ceremonie vor participa prof. Marian Moiceanu, rectorul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, prof. Florin Stănică, prorector al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ion Tucă, vicepreşedinte - director executiv al Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş, artistul Valentin Tănase - creatorul bustului din Piaţeta Regelui, inaugurat în prezenţa regelui Mihai în anul 2012, şi membri ai Asociaţiei Casa Majestăţii Sale.

Debutul concursului, anunţat în ziua naşterii regele Mihai, este adresat artiştilor plastici din România şi din străinătate. 

Monumentul din bronz, primul dedicat regelui Mihai amplasat la Sinaia, îl va reprezenta pe fostul suveran în uniforma de mareşal al Armatei române (1945), în mărime naturală.

În baza protocolului semnat de APPRP, primăria Sinaia şi Ministerul Culturii, el va fi inaugurat pe 25 octombrie 2021, când se vor împlini 100 de ani de la naşterea regelui Mihai I.

Statuia Regelui Mihai este unul dintre primele proiecte ale Asociaţiei pentru Patrimoniul Regal Peleş. Înfiinţată în anul 2019, asociaţia are misiunea de a proteja şi revitaliza domeniul regal Peleş şi de a promova patrimoniul acestuia la nivel internaţional.

Cerinţele detaliate ale concursului sunt publicate pe site-ul patrimoniupeles.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.