Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a lansat concursul internaţional de soluţii pentru amenajarea expoziţiei permanente şi a spaţiilor conexe ale Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhitecţi din România şi străinătate pot participa cu proiecte, care vor fi jurizate în luna decembrie 2020.

Calendarul complet al concursului este publicat pe inshr-ew.ro

Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România are ca scop prezentarea şi promovarea istoriei, culturii şi tradiţiilor comunităţilor evreieşti în contextul proceselor de modernizare a României.

Institutul „Elie Wiesel” a precizat că muzeul va fi realizat din fonduri europene, naţionale şi din donaţii private şi că va fi inaugurat, probabil, în 2024.

În septembrie 2016, prin Hotărârea Guvernului nr. 625/2016, Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“ a fost însărcinat cu organizarea, coordonarea şi înfiinţarea viitorului muzeu.

Prin Legea 174 din 2019, clădirea Banloc - Goodrich (situată în Calea Victoriei 2018, proiectată de arhitectul Octav Doicescu în perioada anilor 1940) a fost transferată în administraţia Institutului „Elie Wiesel”, în vederea organizării aici a muzeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.