Concertmaistrul Filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, va susţine trei concerte în România, pe 30 şi 31 mai şi pe 3 iunie, la Bucureşti, Sibiu şi Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe o pe o vioară Antonius Stradivarius 1714, care i-a fost pusă la dispoziţie de Banca Naţională a Austriei, violonistul va interpreta binecunoscuta Sonată Nr. 9 în La major, op. 47  - Kreutzer de Ludwig Van Beethoven, dar şi alte două sonate compuse de Beethoven şi Brahms. 

Volkhard Steude va fi acompaniat de pianista Cătălina Butcaru. Născută la Constanţa, ea a fost admisă la Conservatorul din Viena la vârsta de 16 ani, de unde a obţinut diploma de solist. În 2008 şi-a lansat discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall - Londra. Albumul, care conţine lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internaţională şi prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Cei doi muzicieni vor mai interpreta Sonata Nr. 8 în Sol major, op. 30, nr. 3 de Beethoven şi Sonata nr. 1 in Sol major, op. 78, de Brahms.

Concertele vor avea loc la Ateneul Român din Bucureşti, pe 30 mai, de la ora 20.00, la Sala Thalia din Sibiu, pe 31 mai, de la ora 19.00, şi la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara, pe 3 iunie, de la ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.