Turiştii şi constănţenii pot asista, începând de sâmbătă, timp de aproape o lună la concerte simfonice organizate pe faleza Cazinoului din Constanţa, în interpretarea unei orchestre din Cluj Napoca, urmând să fie prezentate piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Intrarea la spectacole este liberă, iar proiectul este finanţat de Primăria Constanţa cu aproape 335 de mii de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, în perioada 29 iulie – 27 august, vor avea loc concerte simfonice pe faleza Cazinoului din Constanţa, cu orchestra simfonica Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, dirijor Răzvan Metea.

Sâmbătă, orchestra Bigg Dimm a’Band va susţine două concerte: primul între orele 19.00 – 20.00, al doilea între orele 20.30 – 21.30. Începand de duminică, 30 iulie, şi până pe 27 august, este programat câte un concert zilnic, între orele 20 -21. Spectacolele se vor desfăşura pe faleza Cazinoului din Constanţa, pe platoul din zona grupului statuar “Pescarii” (29 iulie – 12 august) şi în zona amfiteatrului statuii lui Mihai Eminescu (13 - 27 august).

“Am creat acest proiect pentru că noi suntem convinşi că oraşul Constanţa are nevoie de evenimente culturale de calitate. Îi asigurăm pe constănţeni şi pe turişti că vor urmări spectacole deosebite şi mulţumim pe această cale Primăriei Constanţa pentru încrederea în acest proiect şi pentru finanţarea acordată. Concertele la apus de soare, la malul mării, în aer liber, reprezintă un eveniment inedit atât pentru iubitorii muzicii clasice cât şi pentru cei care preferă genuri diferite, de exemplu pop-rock”,  a transmis managerul proiectului, Georgiana Rusu.

Organizatorii mai spus că repertoriul concertelor va fi variat, accesibil pentru publicul larg şi va cuprinde piese celebre de muzică simfonică precum şi adaptări pentru interpretarea cu instrumente clasice ale unor melodii cunoscute, evergreen-uri, hit-uri pop-rock româneşti şi străine, cântece cunoscute de muzică populară românească sau melodii celebre de pe coloana sonoră a filmelor. Pentru o cât mai mare diversitate muzicală şi având în vedere faptul că publicul va fi în continuă schimbare, vor fi stabilite mai multe repertorii distincte a câte 60 de minute, care vor fi prezentate fără ca programul să fie acelaşi.

Din repertoriu vor face parte, printre altele, Ouverture – Wilhelm Tell, Spărgătorul de nuci - Ceaikovski, Galop infernal – Offenbach, Marşul toreadorilor – Carmen, de Bizet, Marşul triumfal – Aida, Radetzky marsh – Strauss, Anotimpurile – Vivaldi, Dansul beţivilor – Traviata, Rondo a la turca – Mozart, Rapsodia 1 – Enescu, Hora staccato – Grigoraş Dinicu, Balada – Ciprian Porumbescu, Simfonia nr 5 – Beethoven, Dunărea albastră - Strauss, Valurile Dunării – Strauss, Bolero – Ravel, melodii de pe coloana sonoră a filmelor Superman, Rocky, Cei 7 magnifici, Războiul Stelelor, Misiune imposibilă, Pulp Fiction, Love story, Naşul.

În cazul în care unul sau mai multe concerte nu pot avea loc din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, acestea vor fi reprogramate în dimineţile zilelor de weekend.

Publicul va putea asista în mod gratuit la toate concertele.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A. şi este finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, cu suma de 334.800 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.