Un nou concert cu public susţinut de corul Filarmonicii "George Enescu" este programat miercuri, 16 iunie, de la ora 19.00, la Sala Mare a Ateneului Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De peste şapte decenii Corul Filarmonicii „George Enescu” este o prezenţă vie şi onorantă în viaţa muzicală românească şi internaţională. Înfiinţat în anul 1950, şi-a cucerit, în timp, renumele de ansamblu de elită. Din 1997, formaţia este condusă de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România.

Repertoriul abordat a acoperit atât producţiile secolelor trecute cât şi creaţia contemporană. Pe lângă partiturile vocal-simfonice consacrate, muzicienii au oferit mai des, în ultimii ani, dificile şi ambiţioase compoziţii a cappella.

Un astfel de program alcătuit din capodopere ale genului semnate Franz Schubert şi Johannes Brahms, majoritatea chiar în primă audiţie pe scena Ateneului, a fost ales şi pentru ultimul concert coral din stagiunea 2020-2021 programat miercuri, 16 iunie, la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. La această seară muzicală vor mai contribui soliştii Geanina Munteanu, Ştefania Boloş, Vasile Orheian, Florian Costea, Ionuţ Popescu şi pianistul Andrei Licareţ.

Preţurile biletelor sunt: categoria I: 45 de lei, categoria II: 40 de lei. 

Intrarea la concert este permisă până la ora 18.50 şi publicul este rugat să respecte regulile impuse de protecţie şi distanţare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.