Un conac cu acoperiş de paie de secol XVII, unde poetul William Blake a scris celebrul imnul către Ierusalim ce a devenit un simbol de speranţă şi de mândrie patriotică, este pe cale de a se prăbuşi, potrivit Historic England.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform The Guardian, Blake şi soţia sa, Catherine, au trăit în cabana de cărămidă şi silex din Felpham, West Sussex, din 1800 până în 1803. Poemul său, care se referă la „pământul verde şi plăcut” al Angliei, precum şi la „morile satanice întunecate”, a fost pus pe muzică de Charles Hubert Parry.

Casa listată la gradul II de degradare a fost cumpărată de Fondul Blake Cottage pentru 500.000 de lire sterline  în 2015 dar are nevoie de reparaţii urgente la acoperişul de paie, la structura acestuia şi rezistenţa zidăriei. Fondul speră să construiască o nouă anexă pentru expoziţii despre poet şi artist. 

Clădirea a fost inclusă în patrimoniul naţional în 2015 şi campania de strângere de fonduri a fost lansată. 

Historic England, agenţia guvernamentală de patrimoniu, a inclus cabana printre cele 130 de proprietăţi care se află în pericol, ameninţate de neglijenţă sau dezvoltare necorespunzătoare. Registrul din 2021 include şi 233 de situri al căror viitor a fost protejat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.