"Compromisul. O istorie politică şi filozofică", de Alin Fumurescu, una dintre cele mai interesante cărţi de teorie politică scrise în ultimii ani, după cum o caracteriza Choice, va fi lansată la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, joi, de la ora 19.00, în prezenţa autorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul a fost tradus de Doru Căstăian. La eveniment vor vorbi Cătălin Avramescu şi Sever Voinescu.

Alin Fumurescu a absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai şi are două masterate în ştiinţe politice, la Institut Européen des Hautes Études Internationales (Nisa) şi la Univesity of Missouri. Şi-a susţinut teza de doctorat, "Compromise and Representation: A Split History of Early Modernity", la Indiana University (Bloomington). În prezent este assistant professor la University of Houston. Prima ediţie a cărţii "Compromisul. O istorie politică şi filozofică" a apărut la Cambridge University Press, în 2013.

"Cine a spus prima dată că politica este arta compromisului? Alin Fumurescu porneşte de la această întrebare pentru a scrie prima istorie conceptuală a noţiunii. Îmbinând analiza istorică cu o cercetare amănunţită despre utilizarea termenului în textele canonice ale filozofiei politice, din Antichitate şi Evul Mediu până în secolul al XVIII-lea, volumul investighează de ce ideea de a face un compromis este conotată pozitiv sau negativ în două mari culturi: cea britanică, respectiv cea franceză. O mai bună înţelegere a noţiunii de compromis şi a sensului ei în istorie ne ajută să vedem mai bine ce înseamnă cu adevărat reprezentarea politică şi care ar trebui să fie relaţia dintre oameni şi spaţiul politicii. Amplu documentată şi scrisă cu multă limpezime, cartea lui Alin Fumurescu este o resursă valoroasă atât pentru filozoful politic sau pentru istoricul ideilor, cât şi pentru nespecialistul dornic să se înarmeze intelectual pentru spaţiul atât de divers şi tensionat al lumii de azi", potrivit editurii Humanitas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.