Compania Star Theatre din Beijing şi dramaturgul Thaddeus Phillips sunt invitaţii speciali ai Festivalului Comediei Româneşti - festCO 2017, care anunţă un program cu peste 50 de evenimente, în perioada 27 mai - 4 iunie, la Bucureşti. Biletele au fost puse în vânzare la Teatrul de Comedie şi online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sectacole de teatru, workshop-uri, concerte, spectacole lectură, spectacole de stradă, proiecţii de filme, lansări de carte, expoziţii alcătuiesc programul celei de-a XV-a ediţii a festCO. 

Biletele pentru spectacolele festCO, inclusiv pentru producţiile-eveniment invitate din două mari "puteri teatrale ale lumii”, China şi SUA, au fost puse în vânzare şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului de Comedie sau online pe www.comedie.ro şi www.festCO.ro.

În cadrul secţiunii Concurs vor fi prezentate 9 spectacole, producţii ale Teatrului Naţional "I.L.Caragiale” Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Excelsior, Teatrul de Comedie, Teatrul "Maria Filotti” Brăila, Teatrul Naţional Târgu Mureş, ARCUB şi Gigi Căciuleanu Romania Dance Company.

Deschiderea festCO 2017 şi Gala Comediei Româneşti vor aduce în premieră absolută în România două evenimente unice: Compania Star Theatre din Beijing va susţine spectacolul "The Crossroad", în stilul celebrei forme tradiţionale de artă a spectacolului, Opera din Peking, cu o vechime de peste 300 de ani. Creaţia lor plină de culoare combină într-un mod senzaţional muzică, dramă, pantomimă, dans şi... acrobaţie.

Dramaturgul Thaddeus Phillips, celălalt invitat special al festCO, va susţine un recital pe scena Teatrului de Comedie, într-un one-man-show care a cucerit deja publicul la marile festivaluri ale lumii: "17 Border Crossings". Spectacolul, aplaudat de la New York până la Hong Kong, a fost descris ca "un exemplu unic de virtuozitate a artei actorului, cu un umor ieşit din comun”.

Vernisajul unei expoziţii de Horaţiu Mălăele va deschide oficial festivalul la Teatrul de Comedie, pe 27 mai, de la ora 18.30. Intrarea este liberă. De la ora 19.00, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie este programat one-man-show-ul "17 Border Crossings", susţinut de Thaddeus Phillips. 

De la ora 20.30, pe scena amplasată pe strada Franceză din Centrul Vechi va avea loc un concert susţinut de trupa VAMA. Intrarea este şi aici liberă.

Selecţionerul acestei ediţii aniversare este criticul de teatru Alice Georgescu. În concurs vor fi spectacole semnate de Ion Caramitru, Gigi Căciuleanu, Radu Afrim, Gianina Cărbunariu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.