Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, joi, postul România TV cu amendă de 10.000 de lei pentru ştiri cu titluri precum „Infectări în showbizz, vedete care stau cu sufletul la gură"; "Ultima oră: Încă două vedete confirmate cu coronavirus"; "Surse: Cosmin Selesi şi Adriana Trandafir, infectaţi cu coronavirus” din cadrul emisiunilor „Breaking news” şi „Ştirile România TV” din 18.06.2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, staţia a primit amenda şi pentru „Candidat la primăria Constanţa, acuzat de legături cu MAFIA; "Nicoleta Ploscaru, filmată la petrecerea unui temut interlop” din ediţii din 21.08.2020 ale emisiunii informative „Ştirile România Tv”. Acestea au fost transmise cu încălcarea dispoziţiilor art. 3 alin (2) din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 şi a prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Pentru emisiunea „Ştirile România TV” din 21.08.2020 s-a reţinut şi nerespectarea dispoziţiilor art. 40 alin. (3) din Cod. 

În şedinţa de joi a Consiliului, postul Realitatea Plus a primit somaţie publică, deoarece în cadrul emisiunilor „Prime Time News” şi „Plus Matinal” din 11 şi 12.08.2020 a fost difuzată o ştire însoţită de un reportaj, realizat în comuna Orbeasca de Sus- judeţul Teleorman fără a se ţine cont de art. 139 din Codul audiovizualului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.