Consiliul Naţional al Audiovizualului, întrunit în şedinţa publică marţi, a amendat postul Prima TV cu somaţie publică pentru emisiunea "Starea Naţiei" din 8 şi 11 septembrie, pentru că "moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă". În aceeaşi şedinţă, Consiliul a decis să-i retragă postului Estrada TV licenţa audiovizuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antena 1, deoarece la difuzarea emisiunii „Poftiţi pe la noi. Poftiţi la muncă” (ediţiile din 01 şi 03.09.2019), radiodifuzorul nu a respectat dispoziţiile art. 18 alin. (1) lit. a) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. La stabilirea sancţiunii s-a avut în vedere şi nerespectarea prevederilor art. 18 alin. (1) lit. b) în cadrul emisiunii „iUmor”, ediţia din 13.09.2019 [„Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”];

În aceeaşi şedinţă, CNA a decis să aplice o somaţie publică societăţii Estrada TV S.R.L. pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 54 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, potrivit cărora „Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenită în documentele şi în datele declarate, prevăzute la art. 54 alin. (1) lit. b) şi e)” . 

De asemenea, Consiliul a decis, în conformitate cu prevederile art. 57 alin. (1) lit. d) din Legea audiovizualului, retragerea licenţei audiovizuale deţinute de S.C. Estrada TV S.R.L. pentru postul eStrada TV. „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: (...) d) titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia”, potrivit Legii audiovizualului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.