Premierul Dacian Cioloş i-a invitat pe cetăţeni, printr-un mesaj video, distribuit pe pagina sa de Facebook, să participe cu donaţii la subscripţia publică pentru sculptura ”Cuminţenia Pământului”, precizând că ”Brâncuşi este şi al meu, aşa cum este şi al vostru şi este al nostru, al tuturor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (joi - n.r.) începem campania de subscripţie publică publică pentru «Cuminţenia Pământului» de Brâncuşi. Încă de când am aflat că această operă de artă va fi pusă în vânzare (...) am iniţiat acţiuni, demersuri pe lângă Guvernul României din acea vreme pentru a-şi exercita dreptul de preempţiune pentru că credeam cu tărie, aşa cum cred şi acum, că trebuie, împreună statul cu cetăţenii români, să găsim soluţii pentru ca această operă de artă reprezentativă, nu doar pentru Brâncuşi, dar şi pentru cultura românească, să rămână nu doar în patrimoniul naţional, dar să rămână în patrimoniul public şi să fie accesibilă pentru toţi cei care doresc să o vadă”, a anunţat, joi, premierul Dacian Cioloş, pe pagina de Facebook.

Primul-ministru i-a invitat pe toţi cetăţenii să facă donaţii, astăzi începând campania de subscripţie pentru ”Cuminţenia Pământului”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Vă invit, aşadar, pe toţi să participaţi la acest proces de subscripţie publică cu donaţii, pe fiecare după cât ne permit resursele pe care le avem la dispoziţie, pentru a demonstra că putem împreună să ne atingem obiective, chiar dacă ele sunt din sfera culturii sau cu atât mai mult cu cât ele sunt în sfera culturii şi vizeză o operă cum este aceasta. Brâncuşi este şi al meu, aşa cum este şi al vostru şi este al nostru, al tuturor. Dar, acest al nostru, al tuturor trece prin asumarea noastră trece prin asumarea personală, a fiecăruia dintre noi”, a precizat premierul Dacian Cioloş.

Campania de subscripţie pentru cumpărarea de către statul român a sculpturii ”Cuminţenia Pământului” începe, joi, sub titlul ”Brâncuşi e al meu”, avându-i printre ambasadori pe Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc, Melania Medeleanu, Dragoş Bucurenci şi Iuliana Tudor, cu mesajul ”Eu donez”.

Până acum, donaţiile făcute făcute pentru achiziţia sculpturii au ajuns la câteva zeci de mii de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.