Cincizeci de afişe angajate social, semnate de unii dintre cei mai importanţi artişti polonezi, pot fi văzute în perioada 15 - 30 martie în cadrul expoziţiei ”Afişul polonez despre Drepturile Omului”, la Galeria UNArte a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Bucureşti sunt prezentate cele mai valoroase afişe ale artiştilor polonezi, care s-au calificat în primele trei ediţii ale Bienalei Internaţionale a Afişului Social-politic de la Oświęcim (Auschwitz), precum şi lucrări premiate la toate ediţiile şi afişele realizate de membrii juriului Bienalei. 

Prima ediţie a acestei manifestări de prestigiu a avut loc în anul 2006. De atunci, Bienala a devenit un forum al schimbului artistic de opinii pe tema celor mai importante probleme ale lumii contemporane. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Expoziţia evocă amintirea tragicei istorii a lagărului de exterminare german de la Auschwitz-Birkenau, înfiinţat de nazişti în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial la Oświęcim, pe teritoriul Poloniei ocupate. 

Declaraţiile artistice, prezentate în timpul Bienalei Internaţionale a Afişului Social-politic abordează aspecte, precum toleranţă, ecologie, egalitatea în drepturi, influenţa politicii asupra vieţii cetăţeanului, problema rasismului, a violenţei, încălcarea drepturilor copilului, femeilor sau ale minorităţilor. 

Un eveniment conex al expoziţiei va fi prelegerea susţinută de Paweł Warchoł, curatorul expoziţiei, pe tema dimensiunii sociale şi politice a Şcolii Poloneze a Afişului, pe care acesta o va susţinute  pentru studenţii UNArte. 

Expoziţia ”Afişul polonez despre Drepturile Omului” este realizată în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (UNArte). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.