Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi transmisă în direct vineri, de la ora 14:00, de posturile TVR 1 şi TVR Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul de pe Stadionul Naţional Olimpic din Tokyo va fi un omagiu adus celor care, în această perioadă, au ajutat omenirea să treacă peste obstacolele reprezentate de pandemie.

Printre cei prezenţi pe stadion se numără împăratul Japoniei, Naruhito, care va declara deschisă cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

Delegaţia României include 101 sportivi, care vor concura în 17 probe. România va defila la ceremonia de deschidere cu toţi sportivii care doresc să participe, mai puţin cei care intră în concurs ziua următoare.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Este vorba de Mădălina Bereş, medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României, şi Robert Glinţă, primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo.

Alina Alexoi va comenta de la Tokyo întreaga ceremonie.

Din 22 iulie, pentru că întrecerile au început înaintea ceremoniei de deschidere, românii vor urmări în direct la TVR sporturile şi probele cu participare românească.

Prima partidă a Naţionalei de fotbal României, cu Honduras, va fi în direct la TVR 1 joi, de la ora 14.00, cu comentariul lui Emil Hossu-Longin.

La TVR 2, tot joi, de la ora 14.25, va fi transmis în direct meciul de fotbal Brazilia-Germania, comentat de Marian Olaianos.

În perioada 23 iulie - 8 august, posturile TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR Moldova vor transmite în direct şi înregistrat ediţia Jocurilor Olimpice Tokyo2020, ce are loc fără spectatori..

La TVR 1 vor putea fi văzute probe de canotaj, atletism, înot, meciuri importante de fotbal, handbal şi baschet, dar şi tenis de masă, tir cu arcul, scrimă. La TVR 2, telespectatorii vor putea urmări gimnastica, dar şi probe din atletism şi handbal, iar la TVR 3 sunt programate competiţii volei, baschet şi alte discipline.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.