A treia ediţie a Pavilionului de artă Bucureşti - Art Safari, care se va desfăşura între 5 şi 15 mai 2016, în clădirea CICLOP din centrul Bucureştiului, este dedicată centenarului mişcării Dada.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicul este aşteptat să viziteze, în cadrul pavilionului, peste 50 de galerii de artă din România şi din străinătate şi să admire lucrări semnate de peste 800 de artişti din secolele al XX-lea  şi al XXI-lea.

Expoziţia va avea loc sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României, cu sprijinul Ambasadei Israelului în România, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti şi Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

Publicul va fi ghidat în această expediţie vizuală de curatori importanţi: Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, şi Igor Mocanu, specialist în avangarda românească.

Expoziţia Centrală este dedicată sărbătoririi centenarului mişcării Dada - născută din efervescenţa scenei de artă românească de la începutul secolului XX - şi influenţei acestei mişcări în lumea artei vizuale internaţionale. 

A fost organizat deja un program de conferinţe, la care vor participa specialişti internaţionali precum Tom Sandqvist, Profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator Şef al Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană din Strasbourg (Franţa); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franţa); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) şi Horia-Roman Patapievici (România).

Pavilionul de artă Bucureşti - Art Safari va reuni galeriile de artă contemporană, atât din România, cât şi din mediul internaţional, precum şi o Expoziţie Centrală, care aduce în prim-plan noile direcţii de curatoriat muzeal din România. 

Pentru cinci zile, în mai 2015, arhitectul Attila Kim a transformat clădirea-monument Ciclop în hotspot-ul bucureştean, unde arta contemporană şi cea de patrimoniu a adunat 19.716 de vizitatori, dornici să descopere surprizele culturale propuse de Art Safari ediţia a doua: artă video, inter-media şi performance („The Space, curated by Art Safari”, program ce a prezentat artişti tineri, până în 25 de ani), („Talk Non Stop” – prezentări de artişti), conferinţe şi ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi. 

Pavilionul de artă Bucureşti - Art Safari 2016 acceptă înscrieri pentru trei secţiuni: Artă contemporană, Artă modernă şi Art Business. Înscrierile se pot face online, până la data de 31 martie 2016 la https://www.artsafari.ro/ro/application-guidelines-2/. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.