"La Medeleni", de Ionel Teodoreanu, "Origini", scris de Dan Brown, “Înainte să te cunosc”, de Jojo Moyes, “Fluturi”, de Irina Binder şi “Sub aceeaşi stea”, de John Green, se află în topul celor mai populare cărţi pe Libris.ro în anul 2017 din totalul de 2 milioane de volume vândute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Libris.ro a întocmit câte un top 5 al celor mai vândute cărţi anul acesta pentru categoriile populare de pe site: beletristică, romane de dragoste, young adult, literatură contemporană şi clasică, gastronomie, cărţi adresate copiilor, dar şi adulţilor pentru creşterea copilului.

În topul celor mai vânduţi autori ai acestui an se află şi doi români. Jojo Moyes conduce clasamentul, urmată de Irina Binder şi Dumitru Constantin Dulcan, Dan Brown şi Nealle Donald Walsch.

În clasamentul celor mai vândute 5 cărţi de beletristică se regăsesc Dan Brown - “Origini”, Petronela Rotar - “Orbi”, dar şi Igor Bergler - “Testamentul lui Abraham”. Topul este completat de Irina Binder - “Insomnii” şi Jojo Moyes - “Un bărbat şi o femeie”.

“Trei metri deasupra cerului”, scris de Federice Moccia, este cel mai vândut roman de dragoste în 2017, urmat de “Înainte să te cunosc” al lui Jojo Moyes, carte ecranizată în 2016. Printre cărţile de dragoste preferate de români au mai fost şi “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea”, de Agnes Martin-Lugand, “Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni”, scris de Ioana Chicet Macoveiciuc, dar şi “Uriaşul gigant”, semnat de Kazuo Ishiguro.

În ceea ce priveşte cărţile din categoria Young Adult, o categorie populară în rândul tinerei generaţii, Gayle Forman conduce clasamentul cu volumul “Dacă aş rămâne”, şi acesta un roman ecranizat în 2014. Printre cele mai vândute cărţi ale categoriei pentru tineri din acest an se numără încă un roman ecranizat în 2014, “Sub aceeaşi stea”, de John Green, “Şi soarele e o stea”, de Nicola Yoon, “Fericirea începe azi” al lui Jamie McGuire, precum şi romanul clasic reprezentativ pentru categorie, “De veghe în lanul de secară”, de J.D. Salinger.

Cele mai vândute 5 cărţi de Literatură Contemporană sunt: “Înainte să te cunosc", de Jojo Moyes, “Fluturi” (volumele 1 şi 2, ediţia 2), scris de Irina Binder, “Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea”, de Agnes Martin-Lugand, “Tot ce nu ţi-am spus”, de Celeste Ng şi “Fata din tren”, scrisă de Paula Hawkins.

Topul de Literatură Clasică începe cu volumele 1, 2 şi 3 “La Medeleni”, scrise de Ionel Teodoreanu. “Romanul adolescentului miop” al lui Mircea Eliade, “Idiotul”, de F.M. Dostoievski, “Enigma Otiliei”, de George Calinescu şi “O mie nouă sute optzeci şi patru”, de George Orwell au fost şi ele printre cele mai vândute cărţi clasice.

În acest an, părinţii au cumpărat pentru cei mici cărţi de joc Montessori, “Poveşti de seară pentru fete rebele”, de Elena Favili, Francesca Cavallo, “Primele mele cărţi cu poze”, “Mă pregătesc să fiu şcolar” şi “175 de jocuri pentru preşcolari şi şcolari mici”.

Iar printre cele mai vândute cărţi pentru creşterea copilului se numără “100 de remedii naturale pentru copilul tau”, de Jared M. Skowron, “Ghidul adolescenţilor”, de Jane Fonda, dar şi “Montessori de la naştere la 3 ani”, de Charlotte Poussin. Topul este completat de “Antiparenting”, de Savatie Bastovoi şi “Te iubesc orice-ai face!”, de Ioana Chicet Macoveiciuc.

Topul celor mai vândute cărţi din categoria Gastronomie este alcătuit din “Mami, e gata?”, de Ioana Chicet Macoveiciuc, “Carte de bucate”, semnată Sanda Marin, “Super Food în fiecare zi”, de Jamie Oliver. Urmează “Carte de bucate”a  Silviei Jurcovan şi “Diversificarea raw şi vegană. Sfaturi şi reţete pentru bebeluşi şi copii mai mari” a Ligiei Pop.

Fondat în 2008, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme şi cadouri. Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizaţiei "Salvaţi Copiii" în proiectul de reducere a mortalităţii infantile în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.