Premiera noului sezon „O pradă mortală” este vineri, de la ora 21.00, pe Discovery Channel. Pentru prima oară în 25 de ani, căpitanii din „O pradă mortală” trebuie să caute o altă modalitate de a supravieţui, după ce pescuitul de king crab roşu a fost interzis în Marea Bering.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De-a lungul ultimelor 17 sezoane, telespectatorii au urmărit legendarii căpitani din „O pradă mortală” navigând apele primejdioase şi gestionând rivalităţile intense care s-au format între ei. Nimic nu i-a putut pregăti însă pe căpitani pentru pierderea oportunităţii de a pescui valoroşii king crab roşii.

Pentru prima oară în 25 de ani, autorităţile din Alaska au interzis pescuitul acestor crabi, astfel încât căpitanii trebuie să caute alte soluţii în Marea Bering, pentru ca afacerile lor să rămână profitabile. 

Majoritatea căpitanilor s-au reorientat către pescuirea unor noi specii marine, însă căpitanul Sig Hansen de pe F/V Northwestern a ales să rişte enorm, călătorind până în mările Norvegiei în căutarea de king crab roşu. Sig trebuie să reînceapă totul de la zero, convertind un fost vas de pază a coastei într-unul de pescuit şi învăţând unde poate găsi king crab roşu în Marea Barents. Pe lângă găsirea unei echipe de pescari pricepuţi, acesta trebuie să se grăbească pentru a ajunge acasă, unde nepoata lui se va naşte peste doar câteva săptămâni.

Fără king crab roşu, reorientarea spre king crab auriu este posibilă, însă problema este că aceştia trăiesc în zone de patru ori mai adânci, iar pescuirea lor este mult mai dificilă. Două vase, F/V Time Bandit a căpitanului Johnathan Hillstrand şi F/V Cornelia Marie a căpitanilor Josh Harris şi Casey McManus, încearcă să pescuiască aceşti crabi rari. Ei riscă însă să piardă bani odată cu această schimbare majoră, în cazul în care calculele lor dau greş.

Căpitanul Jake Anderson şi al său F/V Saga încearcă să captureze cod negru, dar începe sezonul fără uneltele necesare pentru aceasta. Jake se orientează spre căpitanul Sean Dwyer şi vasul F/V Elinore J pentru ajutor, dar Sean nu acceptă să-l ajute decât dacă Jake îi promite vasul său în caz de eşec. Echipa lui Jake va trebui să înveţe să prindă cod negru, cu presiunea potenţialei pierderi a F/V Saga. În acest timp, Sean decide să pescuiască crabi Dungeness – o specie mai puţin valoroasă, dar pentru care nu există limite în ce priveşte capturile. Sean va trebui să pescuiască suficient pentru a avea un profit.

După ce a pierdut un membru al echipajului de pe F/V Patricia Lee sezonul trecut, căpitanul Rip Cartson încearcă mai presus ca orice să-şi protejeze colegii. Echipajul munceşte din greu în onoarea prietenului pierdut. Căpitanul Keith Colburn are nevoie să-şi repare vasul, F/V Wizard, dar va încerca să prindă în acest sezon crabi de zăpadă.

Începând cu 13 mai, legendarii căpitani pot fi urmăriţi în fiecare vineri la ora 21.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.