Cel mai mare schimb de cărţi va avea loc pe 23 aprilie, în Parcul Colţea, de Noaptea Cărţilor Deschise, eveniment la care cititorii vor oferi o carte veche din bibliotecă pentru una nouă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noaptea Cărţilor Deschise - cea mai importantă campanie dedicată lecturii, are loc pentru al cincilea an consecutiv în centrul Bucureştiului. Cititorii sunt invitaţi să ofere o carte din bibliotecă în schimbul altei cărţi noi de la editura Litera.

Demersul are ca scop final schimbarea destinului unor cărţi şi, implicit, al unor oameni. Cărţile strânse în cadrul campaniei, în intervalul orar 20.00 - 24.00, vor fi donate către cinci biblioteci şcolare din zone defavorizate ale ţării.

După schimbul de cărţi, seara specială continuă cu o invitaţie inedită din partea Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. Cititorii participanţi la Noaptea Cărţilor Deschise vor putea privi cerul şi stelele prin telescopul Observatorului şi la îndrumarea specialiştilor. Biletul de intrare, în intervalul orar 20.00 - 1.00, în noaptea de 23 spre 24 aprilie, îl reprezintă cartea însemnată cu logo-ul Noaptea Cărţilor Deschise, de la Litera.

Mai mult, o serie de premii pot fi câştigate prin tombola Noaptea Cărţilor Deschise.

Publicul va descoperi cărţi din colecţiile Litera, precum Buzz Books, Blue Moon, Prima mea lectură, Cavalerii Pardaillan, Disney Violetta, Cele mai frumoase romane de dragoste, Agatha Christie, Lira, Cartea pentru toţi, Thriller, Romanul de dragoste, Biblioteca pentru toţi copiii.

Pe 23 aprilie, în lumea întreagă se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii. La această dată, în anul 1616 au murit Miguel de Cervantes şi William Shakespeare. În alţi ani, dar tot la aceeaşi dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.