O colecţie de obiecte care au aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, Mihail Gorbaciov, Yasser Arafat sau Corneliu Vadim Tudor, vor fi scoase la vânzare în cadrul evenimentului „Gentlemen’s Club”, în 25 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din colecţia Ceauşescu provine o selecţie de 10 piese, care au făcut obiectul colecţiei familiei sau au decorat spaţiile din Palatul Primăverii. O impresionantă apariţie este cutia pentru trabucuri dăruită lui Nicolae Ceauşescu de  preşedintele Rolls-Royce baronul Kenneth Keith. Piesa din piele şi lemn exotic, decorată cu un urs în miniatură turnat în bronz aurit, are preţul de pornire de 300 de euro.

În anii 1980, Nicolae Ceauşescu primeşte de la Mihail Gorbaciov un set de ceai rusesc, din argint traforat, minuţios decorat cu email în tehnică cloisonne, pentru şase persoane. Cadoul protocolar are preţul de pornire de 600 de euro şi este însoţit de certificatul R.A.A.P.P.S.

O sculptură primeşte cadou Nicolae Ceauşescu din partea lui Yasser Arafat, preşedinte al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, probabil în 1972, cu ocazia unei întâlniri în Egipt. Liderul palestinian îi dăruieşte o statuetă din lemn exotic, reprezentând un păstor semit, care are în licitaţia din 25 octombrie preţul de pornire de 700 de euro.

Un cadou protocolar de excepţie a fost şi ceasul Longines Gents, care a fost dăruit de Saddam Hussein, Preşedintele Irakului, politicianului Corneliu Vadim Tudor. Ceasul a fost o comandă specială, fiind realizată în ediţie limitată, decorat cu stema Irakului şi cu o menţiune cu privire la materialul simbolic intrat în aliajul de fabricaţie: „fabricat din armele glorioşilor martiri ai lui Saddam Husein”. Ceasul de colecţie, care a aparţinut lui Corneliu Vadim Tudor, are preţul de pornire de 600 de euro. 

Licitaţia „Gentlemen’s Club” va avea loc miercuri, 25 octombrie, la ora 19.00, în sala de licitaţii de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live.

Evenimentul reuneşte impresionante ceasuri de lux, artefacte masculine, maşini de epocă, mobilier rar, curiozităţi, arme sau stampe japoneze şi este dedicat celor care apreciază rafinamentul, nobleţea şi istoria, dar şi celor care caută un cadou de colecţie.

Cele 225 de piese ale licitaţiei sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.