Expoziţia "Fanboy 2" a artistului Saddo se deschide joi, în Piaţa Amzei din Bucureşti. Cu apariţii în publicaţii precum The New Yorker şi The Hollywood Reporter, Saddo a participat la numeroase expoziţii de grup atât la nivel local, cât şi internaţional, în oraşe precum Copenhaga, New York, Berlin, Montreal, Ottawa, Salvador, Bangkok, Viena, Mexico City, Oakland şi Portland.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentând cea mai cuprinzătoare serie realizată până în prezent de artistul Saddo, expoziţia "Fanboy 2" ocupă Pieţei Amzei şi reuneşte o selecţie de lucrări ce acoperă ultimii patru ani de activitate artistică, printre care lucrări din expoziţia de debut, "Fanboy", alături de schiţe ce au stat la baza tuturor lucrărilor, desene, picturi de mari dimensiuni, tapiserii, sculpturi şi obiecte prezentate pentru prima oară publicului.

Evenimentul de deschidere a expoziţiei FANBOY 2 va avea loc pe 4 aprilie 2024, între orele 18:00 şi 22:00, la adresa Piaţa Amzei nr. 13 şi va fi găzduit de Mobius Gallery & The Institute. Acesta va fi însoţit de un mix muzical live, curatoriat de Ouch Collective, în colaborare cu Black Rhino Radio pop-up.

"Într-un registru puternic POP, Saddo, creează nu doar lucrări pe această temă dar şi un ambient. Un plently care omagiază într-un mod interdisciplinary entităţi şi eroi personali care sunt responsabili pentru soundtrack-ul lui personal. Este ceva ce îi place cu adevărat, acest instinct simplu la prima vedere, de a crea lucruri şi lucrări pe teme care pur şi simplu te atrag. Deci, se poate spune că lucrările (în diverse medii) din acest proiect au şi rolul de totemuri şi obiecte de cult, nu în sensul unor conotaţii magice, ci în sensul unei fascinaţii reale şi heartfelt". (Extras din textul curatorial scris de Lea Rasovszky). 

Deschisă în 2015, Mobius Gallery îşi propune să producă expoziţii de artă contemporană la calitate muzeală şi să găzduiască schimburi culturale între Est şi Vest. De la deschidere, a devenit unul dintre spaţiile cele mai consistente dedicate artei în România, cu un program internaţional dinamic în care se regăsesc expoziţii ale unor artişti consacraţi, aflaţi în ascensiune sau emergenţi.

Saddo (n. România, Mediaş), abordează o diversitate de medii artistice, de la pictură pe pânză la murale de mari dimensiuni şi ilustraţii pentru diferite proiecte comerciale. În operele sale, îmbină influenţe artistice variate, precum Rousseau, Matisse sau Grayson Perry, cu pasiunea sa pentru miniaturile iraniene, covoarele asiatice şi ilustraţia contemporană. Acest mix eclectic include şi elemente din artele decorative, hip-hop şi cultura urbană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.