World Press Photo, cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, va debuta la Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti pe 9 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 30 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 11.00-17.00.

Este al treilea an în care MNAR organizează împreună cu Fundaţia Eidos expoziţia. „Susţinem ideile, mesajele şi, mai ales, dorim să transmitem împreună emoţiile - elemente ce încadrează şi definesc fotografia. Oferim publicului nu doar fragmente de realitate imediată, ci, mai degrabă, secvenţe din viaţa noastră, într-un context ce marchează social, sanitar şi spiritual întreaga omenire. Expoziţia din acest an va fi martorul în imagini a prezentului şi va scrie istorie”, a transmis Cristina Verona Tobi, manager interimar al MNAR.

(Foto: Romain Laurendeau)
(Foto: Romain Laurendeau)

Anul acesta, 4.282 de fotografi din 125 de ţări au înscris la World Press Photo 73.996 de fotografii. Patruzeci şi patru de fotografi au ajuns în selecţia finală a juriului.

(Foto: Mulugeta Ayene/ Associated Press)
(Foto: Mulugeta Ayene/ Associated Press)

Evenimentul din Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, itinerată în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de spaţii din peste 45 de ţări şi vizitată de peste 4,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Vizitatorii sunt rugaţi să respecte regulile privind prevenirea răspândirii noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.