Cea de-a 12-a ediţie a Concertului de Anul Nou de la Sibiu este incertă din cauza pandemiei de coronavirus, ar organizatorii au anunţat, joi, că nu vor scoate bilete la vânzare decât la momentul la care se va ştii dacă situaţia epidemiologică va permite organizarea evenimentului. Soprana Veronica Anuşca, tenorul Liviu Indricău, Ansamblul PlaCello, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş şi dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu sunt protagoniştii evenimentului care ar trebui să aibă loc în 30 şi 31 decembrie, dar şi în 1 ianuarie 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 12 ediţie a Concertului de Anul Nou de la Sibiu este pregătită, dar organizatorii încă aşteaptă să vadă evoluţia pandemiei.

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, biletele pentru toate cele trei seri vor fi puse în vânzare în momentul în care atât autorităţile locale cât şi noi – organizatorii – vom considera că evenimentul se poate organiza în deplină siguranţă din punct de vedere sanitar” a declarat Sebastian Gheorghiu, producătorul evenimentului, UCIMR.  

Soprana Veronica Anuşca, tenorul Liviu Indricău, Ansamblul PlaCello, Orchestra Filarmonicii Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş şi dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu sunt protagoniştii evenimentului care ar trebui să aibă loc în 30 şi 31 decembrie, dar şi în 1 ianuarie 2021.

”Solişti ai Operei Naţionale din Bucureşti, soprana Veronica Anuşca şi tenorul Liviu Indricău sunt apreciaţi atât pentru calităţile vocale excepţionale, cât şi pentru jocul scenic autentic, plin de profunzime. Ansamblul PlaCello este format din cei mai valoroşi violoncelişti actuali din România. Cu un repertoriu variat şi foarte accesibil pentru public, Ansamblul PlaCello oferă pagini violoncelistice în combinaţii de 2 până la 6 instrumente, de la repertorii clasice până la muzică de divertisment”, au mai transmis organizatorii.

Potrivit acestora, Orchestra Filarmonicii Sibiu este una dintre cele mai dinamice orchestra din ţară, apreciată atât pentru prospeţimea, pentru versatilitatea repertoriului abordat cât şi pentru implicare în proiecte inedite, de largă popularitate.

”Cristian Lupeş este considerat «cel mai nonconformist dirijor roman al momentului», cu o ascensiune surprinzătoare şi atipică, fascinând prin ineditul interpretărilor personale şi prin concepte de spectacol neconvenţionale şi foarte modern”, au mai transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi face parte din proiectul ”Anotimpuri V”, reprezentând cel de-al patrulea sezon calendaristic, ”Iarna”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.