Preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, a declarat, joi, pentru News.ro, că directorul ICR Londra, Catinca Nistor, şi-a încheiat mandatul. Propunerea de revocare a fost înaintată în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doamna Nistor şi-a încheiat mandatul. Urmează să înaintez o propunere pentru funcţia de director al ICR Londra, după o atentă analiză", a precizat Liviu Jicman pentru News.ro. 

Mandatul Catincăi Nistor la ICR Londra a fost marcat de controverse. 

La momentul numirii sale la conducerea ICR Londra, Catinca Nistor a fost criticată de USR, care a acuzat că "PSD şi PNL fac ceea ce ştiu mai bine şi anume să-şi împartă funcţii şi să pună la conducerea instituţiilor oameni total nepregătiţi profesional, strict pe criterii politice".

"Ce o recomandă? Este fiica actorului Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoţian. A fost trimisă în judecată pentru că şi-ar fi atribuit sume de bani necuvenite, ca director interimar al Teatrului Bulandra, funcţie pe care a ocupat-o în mandatul Gabrielei Firea. Întrebată în timpul audierilor care sunt principalele sale obiective pentru acest mandat, a afirmat cu nonşalanţă că deocamdată nu este în măsură să răspundă la întrebare şi că va putea răspunde concret în anul… 2023”, arătau atunci reprezentanţii USR.

La 1 martie, şefa ICR Londra a cântat într-un spectacol găzduit de instituţia pe care o conduce, la care a fost prezent şi violoncelistul Andrei Cavassi, stânind numeroase critici în social media. După această apariţie, preşedintele ICR a înaintat propunerea de revocare. 

În noiembrie 2022, Libertatea.ro a relatat că statul român plăteşte o chirie lunară de 6.500 de lire pentru directoarea ICR Londra care ar fi refuzat apartamentul pus la dispoziţie, în care au locuit directorii anteriori. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.