Metrorex şi Art Safari continuă proiectul cultural „Cartele de colecţie” început în 2021 şi au lansat o nouă serie de cartele de 10 călătorii cu reproduceri de artă, deja în circulaţie din 24 aprilie. Zece opere semnate de maestrul artei româneşti Theodor Aman se regăsesc pe noua serie, iar pe lângă acestea există şi o cartelă specială cu celebra pictură „Ţărăncuţă cu basma albă” de Nicolae Grigorescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasionaţii de artă care colecţionează întreaga serie de 10 cartele Theodor Aman (numerotate de la 1 la 10) pot câştiga un abonament la Art Safari, ediţia a 11-a. De asemenea, cartela cu cea mai valoroasă lucrare de artă vândută vreodată în România, „Ţărăncuţă cu basma albă” de Nicolae Grigorescu (adjudecată contra sumei de 340.000 de euro, un record), oferă călătorilor instant două bilete la tururile de noapte din cadrul Art Safari. Premiile pot fi adjudecate la intrare la Art Safari, prin prezentarea colecţiei complete/cartelei speciale.

„Acum 2 ani, împreună cu partenerul nostru Metrorex, am lansat prima colecţie de artă pe cartelele de metrou, o nouă formă de expunere în spaţii neconvenţionale. Proiectul s-a bucurat de un adevărat succes în rândul călătorilor bucureşteni şi nu numai, aşa că anul acesta ne-am propus să-i surprindem din nou cu 11 lucrări ale celor doi mari pictori români reproduse exclusiv pe cartelele de 10 călătorii. Art Safari invită călătorii să devină colecţionari de artă în miniatură, dar îi şi premiază. Tirajul cartelelor este diferit şi limitat, aşa că fiţi pe fază pentru a descoperi cele mai rare piese pentru colecţia voastră. Apoi vă aşteptăm în Palatul Dacia-România să vă ridicaţi premiul: o incursiune în lumea artei spaniole, franceze şi, bineînţeles, româneşti (un nou maestru al artei, plus artă Supercontemporană) de zi sau de noapte”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

„Sunt încântată să anunţ reluarea parteneriatului dintre Metrorex şi Art Safari. Obiectivul Metrorex este acela de a oferi călătorilor noştri condiţii sporite de siguranţă şi confort, iar arta nu poate decât să adauge valoare călătoriei cu metroul şi să îmbunătăţească experienţa acestei călătorii. Proiectul ”Cartele de colecţie” oferă o modalitate nouă şi creativă de a interacţiona cu arta şi cred că şi de această dată va avea un impact pozitiv asupra clienţilor noştri. De altfel, sunt încrezătoare că parteneriatele culturale pe care le vom dezvolta la metrou vor continua, astfel încât călătoria să fie nu doar rapidă, ci să devină un mijloc de recreere”, a declarat Mariana Miclăuş, director general Metrorex. 

Cartelele speciale sunt puse în vânzare de către Metrorex la cabinele de acces din staţiile de metrou: Piaţa Unirii 1, Piaţa Victoriei 1, Universitate, Eroilor 1, Dristor 2, Academia Militară şi Jiului.

Theodor Aman a fost primul mare maestru al picturii româneşti. Operele lui Aman surprind stilul de viaţă al elitei sociale şi culturale româneşti din secolul XIX, descriind personalităţi ale epocii, evenimente mondene, întâmplări istorice sau pur şi simplu femei frumoase. Peste 100 de lucrări (pictură şi artă grafică) împrumutate de la muzee din ţară şi din colecţii private au fost expuse într-o amplă retrospectivă la Art Safari, în cadrul ediţiei a 9-a. Iar o parte dintre acestea se regăsesc acum pe cartelele de metrou.

Prima colecţie de artă pe cartele de metrou i-a prezentat pe pictorii Samuel Mützner, Constantin Piliuţă, Gherghe Petraşcu, dar şi pictoriţe din România şi capodopere. Pe lângă aceste 6 serii, a existat şi o serie specială, denumită Bucureşti, cuprinzând două lucrări semnate de Gheorghe Petraşcu şi două lucrări de Nicolae Dărăscu.

Acest proiect cultural vine în completarea colaborării dintre Art Safari şi Metrorex, începută odată cu inaugurarea Muzeului din Metrou, în 2021, prin expoziţia „Arta cucereşte Bucureştiul!”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.