Volum ”Cartea Oglinzilor”, de Eugen Ovidiu Chirovici, editat de Rao şi apreciat de The Guardian drept ”fenomen editorial internaţional“ şi care s-a vândut în peste 38 de ţări din toată lumea, va intra în librăriile din România pe 4 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, lansarea thrillerului Cartea Oglinzilor va avea loc pe 4 februarie, dar până atunci, poate fi comandată de pe www.raobooks.com, potrivit editurii Rao. 

”Cartea Oglinzilor” îl aduce în faţa cititorului pe agentul literar Peter Katz care, în cei cinci ani de carieră, a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului

Joseph Wieder, încât Katz nu ştie ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informaţii care pot duce la elucidarea cazului? Intrigat, agentul literar demarează o investigaţie pe cont propriu pentru a descoperi adevărul.

În urmă cu doi ani, The Guardian a publicat un articol despre Eugen Ovidiu Chirovici, atunci ”în vârstă de 51 de ani, care trăieşte în Reading, a scris 10 poveşti «mistere literare» în România de-a lungul a două decenii, dar piaţa era prea mică pentru a putea trăi din cărţile lui şi a lucrat mai întâi ca jurnalist. El spunea: Nu sunt sigur că înţeleg ce mi se întâmplă. Este compleşitor şi neaşteptat”. 

”Scriitorul, care publica cu numele EO Chirovici, a semnat cu prima agenţie britanică la care a apelat, Peters Fraser and Dunlop (PFD), după ce a fost respins de şase agenţii americane. Reamintindu-şi scrisorile lor de respingere, Chirovici a spus: Nu au explicat de ce”.

”O intrigă foarte bine pusă la punct. Un roman incredibil şi scris cu măiestrie. Nici nu îţi dai seama că este scris de cineva pentru care engleza nu este limbă maternă“, a scris Rachel Mills, de la Peters Fraser & Dunlop (PFD), Londra. ”Un roman cu adevărat genial, care m-a captivat de la prima pagină“, a apreciat Francesca Pathak, editor la Century.  

Eugen Ovidiu Chirovici declara în 2015 pentru The Guardian că pentru scrierile sale sunt inspirate de cele ale unor clasici, cum ar fi Ernest Hemingway, John Steinbeck şi William Golding.

Drepturile de publicare ale cărţii sunt deţinute de Penguin Random House - Century, în Anglia şi de Simon & Shuster, în Statele Unite.

Eugen Ovidiu Chirovici, autor al unui thriller care s-a dovedit a fi un ”fenomen editorial internaţional“ (The Guardian) a dat lovitura pe piaţa internaţională de carte aşa cum nici un alt român nu a mai reuşit pană acum.

Scriitorul s-a născut în 11 mai 1964, în Făgăraş, judeţul Braşov. Este economist, scriitor, jurnalist şi pictor. După ce a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, a intrat în presă (Curierul naţional) în anul 1991. Între 1992 şi 2000, a ocupat succesiv funcţiile de redactor, şef secţie, redactor-şef adjunct şi redactor-şef al Curierului naţional, colaborând, în acest timp, la numeroase posturi radio şi TV (BBC, Europa liberă, TVR etc.). A publicat peste 1000 de articole în România şi în străinătate. Este autorul a numeroase romane şi cărţi de eseistică şi istorie economică. În ultimii 15 ani a fost publicat exclusiv de Editura Rao, fiind unul dintre cei mai de succes autori români.

Din 2005, editura Rao publică titlurile lui Eugen Ovidiu Chirovici. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.