Volumul „Identitate virtuală. Cum şi de ce ne transformă reţelele de socializare”, scris de jurnalistul Mihnea Măruţă şi publicat de editura Humanitas, va fi lansat, vineri, de la ora 18.30, pe scena Arca de la Bookfest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cartea este bazată pe teza de doctorat în filosofie susţinută de autor în 2021 la Universitatea „Babeş-Bolyai”.

„Cea mai bună carte despre relaţia real-digital-virtual pe care am citit-o vreodată”, este de părere Cristian Tudor Popescu, care se va afla, alături de autor, la evenimentul de lansare. 

„Mi-am dorit să înţeleg ceva mai bine lumea copiilor mei: să descopăr în ce fel se modifică minţile lor sub influenţa reţelelor de socializare şi, mai departe, să aflu dacă nu cumva, cu ajutorul unor instrumente filosofice, pot formula anumite ipoteze cu privire la generaţiile următoare”, spune Mihnea Măruţă.

Pe lângă textul propriu-zis, volumul conţine şi elemente hybrid media, concepute în parteneriat cu Upgrade 100. Astfel, cititorii vor putea accesa resurse multimedia scanând coduri QR plasate în paginile cărţii.

De asemenea, fiecare dintre cele 10 capitole este însoţit de un episod de podcast - o producţie în cadrul căreia autorul detaliază idei din carte împreună cu antreprenorul tech şi expertul media Dragoş Stanca.

Volumul se lansează simultan cu un site dedicat - IdentitateaVirtuala.ro, care-şi propune să devină o punte între lumea filosofiei şi cea a tehnologiei.

Cele 10 episoade explicative sunt disponibile deja pe site-ul IdentitateaVirtuala.ro şi pe Youtube.

Site-ul conţine şi un blog, unde autorul publică materiale suplimentare şi unde intenţionează să adune idei care vor apărea datorită acestei cărţi.

Cartea va fi disponibilă începând de joi, la standul Humanitas de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest şi din 29 mai în librăriile din întreaga ţară. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.