Capsula Dragon, lansată de SpaceX în urmă cu o săptămână în vederea testării transportării de echipaj uman, a amerizat cu succes vineri, la ora României 15.45, în Oceanul Atlantic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională (ISS), de care a fost contectată în ultimele cinci zile, pentru a intra în atmosfera terestră.

Naveta a fost dotată cu un scut care să o apere de temperaturile uriaşe survenite la intrarea în atmosferă cu mare viteză.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Patru paraşute au făcut ca amerizarea să fie lină, la distanţă de aproximativ 450 de kilometri de Cape Canaveral, Florida, de unde a fost lansată sâmbăta trecută.

Amerizarea a avut loc la ora României 15.45. Vasul GO Searcher a aşteptat să recupereze capsula.

Testul, realizat cu succes, va aduce SpaceX permisiunea NASA de a lansa misiuni cu echipaj uman. Cel mai curând, acest lucru poate avea loc în luna iulie.

În capsulă a fost montat un manechin - botezat Ripley după personajul lui Sigourney Weaver din „Alien” - îmbrăcat într-un costum de astronaut şi căruia i-au fost ataşaţi numeroşi senzori care au înregistra forţele şi experienţa din interiorul capsulei.

Pentru SpaceX, acesta este un zbor de o importanţă deosebită în cei 17 ani ai companiei lui Elon Musk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.