Capsula Dragon, lansată de SpaceX în urmă cu o săptămână în vederea testării transportării de echipaj uman, a amerizat cu succes vineri, la ora României 15.45, în Oceanul Atlantic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vehiculul SpaceX a părăsit Staţia Spaţială Internaţională (ISS), de care a fost contectată în ultimele cinci zile, pentru a intra în atmosfera terestră.

Naveta a fost dotată cu un scut care să o apere de temperaturile uriaşe survenite la intrarea în atmosferă cu mare viteză.

Patru paraşute au făcut ca amerizarea să fie lină, la distanţă de aproximativ 450 de kilometri de Cape Canaveral, Florida, de unde a fost lansată sâmbăta trecută.

Amerizarea a avut loc la ora României 15.45. Vasul GO Searcher a aşteptat să recupereze capsula.

Testul, realizat cu succes, va aduce SpaceX permisiunea NASA de a lansa misiuni cu echipaj uman. Cel mai curând, acest lucru poate avea loc în luna iulie.

În capsulă a fost montat un manechin - botezat Ripley după personajul lui Sigourney Weaver din „Alien” - îmbrăcat într-un costum de astronaut şi căruia i-au fost ataşaţi numeroşi senzori care au înregistra forţele şi experienţa din interiorul capsulei.

Pentru SpaceX, acesta este un zbor de o importanţă deosebită în cei 17 ani ai companiei lui Elon Musk.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.